Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
India
Documentaire: INDIA ALS UITVINDER SHAMPOO E-mail
ImageShampoo is eigenlijk een eeuwenoude Indiase uitvinding. De vruchten amala en aritha, gebruikt in inheemse 'champoo', vormen ook de basis voor onze hedendaagse anti-roos en pro-vitamine haarsmeersels. En er is meer ayurvedische kennis de westerse maatschappij binnengesijpeld. Denk bijvoorbeeld aan homeopathie en de modderpakkingen waarmee kuuroorden hun gasten verwennen. De moeilijkheidsgraad van het Sanskriet heeft echter een volledig begrip van het totale medische kennissysteem lange tijd in de weg gestaan. Pas met de new age-golf van de afgelopen twintig jaar interesseren meer westerlingen zich voor ayurveda.
Lees meer...
 
Bediening en servering in Indiase hotels E-mail
ImageIndia is een groot land, en de gerechten verschillen dan ook per regio. Over het algemeen wordt er veel gekookt met rijst, granen, aardappelen, groenten en verse specerijen. Deze specerijen worden gemengd en gemalen, en Garam Massala genoemd. De gebruikte kruiden verschillen per regio. De curries worden vaak met rijst of met roti (brood) gegeten. Het is tevens  een land met vele verschillende geloven, met elk hun eigen tradities. Hiervan hebben vooral het Hindoeïsme en de Islam een grote invloed gehad op de Indiase keuken. In het Hindoeïsme is de koe een heilig dier. Hindoes zullen dus nooit rundvlees eten. Voor Islamieten is het varken onrein,daarom eet men geen varkensvlees. Maar ook de Portugezen, de Perzen en de Britten hebben een belangrijkste bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de Indiase keuken.
Lees meer...
 
Vernietigende moessonregenval in India E-mail
ImageGAUHATI – De moessonregens, die dit seizoen tot nu toe 225 Indiërs het leven kostten, treffen ook Nepal. De Nepalese autoriteiten meldden dat in Oost-Nepal verscheidene mensen werden vermist nadat hun dorpen waren ondergelopen. In het district Sunsari, zo’n 480 kilometer ten zuidoosten van hoofdstad Kathmandu, moesten legerhelikopters worden ingezet om slachtoffers van daken en uit bomen te plukken.
Lees meer...
 
Kent India een nep welvaart E-mail
ImageHoeveel auto's er rijden in India?India telt zo'n 1,1 miljard inwoners, honderd miljoen blijkt de meest voorzichtige schatting. `Zes miljoen, waarvan een derde tot veertig procent alleen al in New Delhi woonachtig is. Een half procent van de totale bevolking heeft een auto. Dat is veelzeggend. Autobezit is een algemene indicator van het ontstaan van een middenklasse. Die is dus heel beperkt. Over een mobieltje heeft slechts 0,2 procent van de mensen de beschikking, en dat ondanks het feit dat de Indiase economie al vijftien jaar sterk groeit.
Lees meer...
 
Demonstraties in Indiaas en Pakistaans Kashmir E-mail
ImageIn Kashmir zijn onlangs vele duizenden moslims de straat op gegaan om te demonstreren voor onafhankelijkheid van India. Pakistan, de aartsrivaal van India, verzocht de Verenigde Naties woensdag om in te grijpen en India te gelasten geen mensenrechtenschendingen te begaan in het Indiase deel van Kashmir. India noemde de aantijgingen van Pakistan 'uitermate verwerpelijk'.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 241