Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Religie
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Religie
Antarik Dharm E-mail
Er worden vele vertalingen gegeven voor Dharm, maar een perfecte vertaling is er niet. Als je de werkelijke betekenis ervan wilt weten zul je de Hindu geschriften moeten lezen. Daarin wordt Dharm beschreven. Dharm zou je kunnen zien als een samenhangend geheel van natuurwetten die voor een ieder andere gevolgen en richtlijnen geeft om in harmonie met jezelf, de natuur en god te komen. Dharm kun je in vieren delen:
Lees meer...
 
Doel van het leven? E-mail
Wat is het doel van het leven? Zeker het nadenken waard.
In het eerste gedeelte van dit artikel stel ik vragen aan een 1e jaar geneeskunde studente aan de Erasmus universiteit. In het tweede gedeelte stel ik vragen aan een spiritueel geleerde, een swami uit Shri Lanka.
Lees meer...
 
Holi 2004 E-mail
Het Holi feest luidt voor Hindoes het nieuwjaar en de lente in. Tevens wordt de overwinning van het goede op het kwade gevierd.
Lees meer...
 
De Varnashrama - Een andere visie op het kastenstelsel E-mail
ImageIeder mens kan op basis van zijn eigenschappen in een bepaald maatschappelijke klasse worden ingedeeld. Westerlingen en ook veel Hindoes beschrijven dit systeem van maatschappelijke klassen als een rigide kastenstelsel. De werkelijke benaming van dit systeem is de varnashrama en heeft tot doel om spirituele vooruitgang te bereiken en uiteindelijk moksha. In principe hoort er niet van kaste, maar van varna gesproken te worden.
Lees meer...
 
Sneller hoofdrekenen? E-mail
Er zijn onlangs een aantal boeken uitgekomen, die ‘nieuwe' wiskundige rekenmodellen bevatten. In die boeken staan ‘nieuwe' methoden waardoor het mogelijk is om vele malen sneller te kunnen hoofdrekenen, dan tot nog toe kon. De wetenschap zoekt naar snellere oplossingen. De huidige werkdruk en business ontwikkelingen vereisen namelijk steeds snellere berekeningen en handelingen.

De nieuwe methoden zijn echter niet zo nieuw, maar blijken millennia oud. De methoden komen uit de veda's. De oeroude vedische wiskunde biedt oplossingen voor moderne mathematische vraagstukken. In minder stappen en dus op een eenvoudiger en snellere manier kunnen complexe vraagstukken worden opgelost.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 28 - 36 van 86