Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Religie
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Religie
De Betekenis van Holi binnen het Hindoeïsme E-mail

SoulSpiritDe vier Veda's: de Rigveda, de Samveda, de Yayurveda en de Atharvaveda, geven richtlijnen voor alle zaken die betrekking hebben op de levensloop van de Hindoe. In de Veda's, waarin alle sociale, economische, religieuze, culturele, en nog vele andere aspecten van het leven uitvoerig worden besproken, werd een korte samenvatting gemaakt van de gedeelten met filosofische bespiegelingen en richtlijnen, die betrekking hebben op het religieuze culturele leven.

Lees meer...
 
De voorouders van Rama 1 E-mail
Dilipa en zijn vrouw Sudakshina hadden bijna alles wat het leven wel niet kon schenken, alleen hadden zij geen kinderen. Zo kreeg Dilipa een idee om de wijze Vasistha te raadplegen, misschien kon hij hen helpen. Zo vertokken Dilipa en Sudakshina naar de Vasistha toe, nadat hij zijn koninkrijk toevertrouwd had aan zijn ministers.

Lees meer...
 
108 Namen vanr Shree Ganesh E-mail
1 Akhuratha - One who has Mouse as His Charioteer
2 Alampata - Ever Eternal Lord
3 Amit - Incomparable Lord
4 Anantachidrupamayam - Infinite and Consciousness Personified
5 Avaneesh - Lord of the whole World
Lees meer...
 
Boeddhisme 2 E-mail
In een eerder beschreven stuk is er al een introductie gemaakt over het Boeddhisme. Daar werd er in het kort verteld wie Boeddha was en wat ze de mensheid aanbevelen. In het komende stuk zal er wat dieper worden ingegaan op het Boeddhisme. De Boeddha geloofde niet in Brahman (God) of in de atman (ziel) en leerde dat de mens lijdt omdat hij de dingen niet ziet zoals ze in werkelijkheid zijn, d.w.z. veranderlijk en vergankelijk, en hierdoor zijn leven verkeerd inricht, aan de verkeerde dingen vasthoudt en de verkeerde dingen najaagt.

Lees meer...
 
Shakuntala 2 E-mail
Na enkele dagen kwamen Shukutala en de monniken aan bij de heilig rivier de Ganga , en ze stelde voor om te gaan baden en tot de Ganga te bidden. Maar onder het baden verloor Shakuntala onbewust haar ring dat ze gekregen had van haar man koning Dusyant, dat was het gene waar hij haar mee zou kunnen herkennen.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 64 - 72 van 86