Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Religie
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Religie
Navaratri E-mail
Wat is de betekenis? Navaratri betekent letterlijk negen (nava) nachten (ratri), ook wel Nauratan genoemd in het Bhojpuri (Oost-Hindi). In deze negen nachten wordt Prakriti, het vrouwelijke oerprincipe in de schepping, vereerd. Prakriti is te abstract en wordt daarom in haar manifestatievormen vereerd: Het scheppende, het onderhoudende en het oplossende aspect, naar het spiegelvoorbeeld van de gemanifesteerde vormen van Purusha, het mannelijke oerprincipe.
Lees meer...
 
De geschiedenis van de Indiase Religie E-mail
De oudste godsdienst van India is het Vedisme. Deze religie kwam rond 1500 v. Chr. naar India via de Arische stammen die langzaam de vroegere Indus-Beschaving verdrongen. De aanhangers van het Vedisme geloofden in het bestaan van meerdere goden. Er werden talrijke mannelijke goden aanbeden die verbonden waren met de hemel en de natuurlijke krachten.

Lees meer...
 
UFO'S & Religie E-mail
Het Hindoeïsme is een vrolijke warboel van geschriften, goden, stromingen en sekten. Zowel monotheisme als polytheisme komen voor. De heilige geschriften vallen onder te verdelen in "openbaring" (sruti) en "traditie" (smrti). Tot de eerste groep behoren de Veda's, Brahmana's en Upanishaden.

Lees meer...
 
De Vedische Literatuur E-mail

Onder de benaming Veda (kennis par excellence) wordt verstaan een

systematisch cluster van teksten gecentreerd rond een eerste

collectie van geopenbaarde verzen (Shruti=het gehoorde). Deze verzen

zijn door geinspireerde wijzen (R.shi=ziener) ontvangen.

Lees meer...
 
Holi - Het kleurijke oogstfeest E-mail
Langzaam verlaat de koude winter ons om plaats te maken voor de lente. Plotseling is het zover; de dagen worden langer en de vogels wekken ons 's ochtends in plaats van de wekker. En als de temperatuur er een paar graadjes bij krijgt ruik je het.... de lente begint! Holi heeft verschillende betekenissen, waarvan het voornaamste het vieren van de nieuwe oogst en vruchtbaarheid van het land is. Daarnaast wordt het aanbreken van een nieuw jaar met nieuw kansen gevierd. Tegenwoordig is het een excuus om al je zorgen voor een dag te vergeten en te genieten van de lente, maar de voornaamste bedoeling is plezier maken. Op straat zie je de rennende jongeren die elkaar willen insmeren met gekleurde poeders.

Ook gooien ze elkaar over met gekleurd water. Het kan erger. Sommigen onder ons vinden water en poeder niet goed genoeg dus stappen ze over op eieren, meel en nog meer van dat soort sneaky stuff. De ouderen doen het wat rustiger aan. Elkaar omarmen en een snufje parfum her en der, maar ook zij zijn jong geweest. Langzaam verschijnt achter hun rug vandaan een fles gekleurd water of poeder (gulal) en ook dan ontkomen de vrienden, kennissen en familieleden niet aan het insmeren. In de drie grote steden in Nederland wordt op de vooravond van Holi een fakkeltocht gehouden. Vanuit een afgesproken verzamelpunt wordt een afgesproken route afgelegd.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 82 - 86 van 86