Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Religie
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Religie
Benaderingen van de Ayurveda E-mail
ImageIn de Ayurveda zijn er diverse benaderingswijzen om volgens de Ayurvedische geschriften weer een gezond leven te volgen. Iedere actie omvat diverse aspecten van het bestaan dat verlevendigd kan worden om opnieuw in harmonie te worden gebracht met onze levensbron, het Zelf. Als deze verbinding tot stand wordt gebracht wordt het leven weer geleefd in gezondheid en in harmonie met de wetten van de natuur. In die toestand krijgen ziekten nauwelijks kans meer zich te manifesteren.

Lees meer...
 
Kastenstelsel: de brahmaan E-mail
ImageHet kastenstelsel stamt reeds uit de Indiase Oudheid. Het is een stelsel van scherp afgescheiden standen en maatschappelijke kringen. Wanneer dit stelsel precies is ontstaan is lastig aan te geven. Er zijn vertellingen die de oorsprong aan de schepping van de mens toeschrijven. Weer andere geven als bron de Indus beschaving aan. In het kastenstelsel is een viertal onderscheidingen gemaakt: brahmaan (vrij vertaald: geestelijke), kshatrya (de beschermer), bais (de handelaar) en sudra (overig dienstverlener). Sinds jaar en dag staan de brahmanen aan de top van het kastenstelsel. Zij genieten veel respect en de daaruit voortvloeiende voordelen.

Lees meer...
 
Hindoe filosofen en wetenschappers uit het oude India E-mail
AUMIndiase wetenschappers en filosofen hebben cruciale bijdrages geleverd aan de hedendaagse wetenschap. Echter raken hun namen in de vergetelheid of worden vervangen door Europese wetenschappers. India kent ontelbare belangrijke filosofen. Ze zijn uniek, geniaal en onsterfelijk. Wij stellen tien uitmuntende wetenschappers aan u voor.
Lees meer...
 
Hindoeïsme een manier van leven E-mail
Vedas.Het Hindoeïsme is meer een 'way of life' dan een religie. Om die reden is er in dit stuk voor gekozen om de levensfilosofische kant in het licht te zetten. De basis van het Hindoeïsme is het vinden van eenheid in diversiteit. De individu staat centraal. Het handelen vanuit de ziel is het ultieme doel.

Lees meer...
 
Wie is een Hindu? E-mail

AUM“He who has perfect faith in the Law of Karma, the law of reincarnation Avatara, ancestor worship, Varnashrama Dharma, Vedas and existence of God, he who practises the instructions given in the Vedas with faith and earnestness, he who does Sandhya, Sraaddha, Pitri-Tarpana and the Pancha-Maha-Yajnas, he who follows the Varnashrama Dharmas, he who worships the Avataras and studies the Vedas, is a Hindu.”

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 10 - 18 van 86