Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Entertainment arrow Specials arrow Aftrap Europees Jaar van de Interculturele Dialoog
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Aftrap Europees Jaar van de Interculturele Dialoog E-mail
Minister Vogelaar, minister Plasterk en staatssecretaris Timmermans openen woensdag 27 februari het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog 2008 (EJID) in Den Haag. Verschillende organisaties die werkzaam zijn op het gebied van de interculturele dialoog zijn uitgenodigd de feestelijke aftrap bij te wonen. Ook scholieren uit Den Haag hebben een uitnodiging gekregen.
Tijdens de aftrap zijn er onder andere live optredens van Party Squad, Raymzter, Neenah, een voorstelling van De Varkensfabriek, een modeshow van Streetlab Catwalk en installaties van Visions of Paradise en INBOX (Critical Mass). Het geheel zal aan elkaar worden gepraat door MC Complex.

2008 is door de Europese Commissie uitgeroepen tot het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog. De EU wil met het EJID de kennis en vaardigheden van inwoners in alle EU-lidstaten vergroten in het omgaan met deze diversiteit. Maar omdat in elk land het gesprek over culturele diversiteit anders gevoerd wordt, vereist dit in elke lidstaat een aanpak op maat.

De uitvoering van het EJID in Nederland is in handen van stichting Kosmopolis in samenwerking met de Stichting Internationale Culturele Activiteiten/SICA. Onder het motto together forever willen de beide organisaties een lans breken voor de kunst van het samenleven van mensen met verschillende culturele achtergronden, visies en levensstijlen. Want we kunnen niet zoals in een huwelijk uit elkaar. Of we nu willen of niet: we zijn voor altijd samen. Om die reden kan het doel van het EJID in Nederland opgevat worden als een pleidooi voor openheid en dialoog.

Het hele jaar door vinden onder de vlag van het EJID allerlei uiteenlopende kunstzinnige en culturele activiteiten plaats. Kosmopolis en SICA hebben daarnaast een tiental projectenaanvragen van organisaties uit het maatschappelijk middenveld geselecteerd, die in aanmerking komen voor cofinanciering. Meer informatie over deze projecten wordt binnenkort bekend gemaakt.

De Europese Commissie heeft voor het EJID tien miljoen euro beschikbaar gesteld. In alle lidstaten vinden in dit kader grootschalige projecten plaats, maar ook kleinschalige activiteiten.

Datum: 27 februari 2008
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: ’t Paard van Troje
Adres: Prinsengracht 12, Den Haag

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!