Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Entertainment arrow Health arrow Last van acné? Probeer het eens met fruit!
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Last van acné? Probeer het eens met fruit! E-mail
FruitWe weten allemaal dat het eten van voldoende fruit goed voor onze huid is. Maar het gebruik van fruit op de huid, tegen bijvoorbeeld acné, rimpels, vlekken schijnt ook goede resultaten te geven. Men maakt gebruik van de zuren die in bepaalde soorten fruit voorkomen.

Wat zijn fruitzuren?
Fruitzuren zijn zwakke organische zuren die voorkomen in fruit zoals druiven, appels, citroen, ananas, papaja. Verder komt het ook voor in zure melk, yoghurt en suikerriet. Steeds vaker worden deze fruitzuren gebruikt door schoonheidsspecialisten en huidartsen in hoge concentraties. De welbekende peelings.

Hoe werkt het?
Fruitzuren werken als een soort scrub, het verwijderen van dode huidcellen. Verder stimuleren ze de celvernieuwing waardoor bijvoorbeeld acné littekens sneller verdwijnen. Door het verwijderen van de dode huidcellen, wordt ook overtollig talg weggenomen, zonder de huid aan te tasten. Als gevolg hiervan worden de poriën op den duur kleiner, omdat al het ongewenste wordt verwijderd. Acné vermindert hierdoor of blijft zelfs helemaal weg.

Verder worden er andere eigenschappen toegeschreven zoals vochthoudend (geschikt voor de droge huid) en antibacterieel.

Zijn fruitzuren geschikt voor ieder huidtype?
Nee, dat zijn ze niet. Alleen als je huidproblemen hebt, is een behandeling met fruitzuren aan te raden totdat de huid genormaliseerd is. Huidproblemen zoals een verdikte hoornlaag en verstopte talgklieren (1 van de oorzaken van acné).
Heb je een normale huid dan is het gebruik van deze fruitzuren onnodig.

Tot slot
Je hoeft geen fruit op je gezicht te zetten. Het is moeilijk om het op je gezicht te laten zitten. In de drogist kun je allerlei fruitzuurmaskers kopen van bv. Dr. Van der Hoog voor elke huidtype.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!