Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Previews & Reviews arrow Bride and prejudice - Goedkope lectuur uit Aldi
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Bride and prejudice - Goedkope lectuur uit Aldi E-mail
Bride and prejudiceDe Indiase musical 'Bride and prejudice' alsof India weleens iets anders maakt dan gedramatiseerde clips en - reclameboodschappen, feitelijk gebaseerd op de roman "Pride and prejudice" van de vrij bekende Engelse schrijfster, Jane Austen, heeft in West-Europa haast alle bioscoopdoeken, vergeeld of pierwit, gehaald.

Ten tonele wordt opgevoerd een zekere mevrouw -moeder Bakshi, die gezworen had op de brandstapel niet rustig te zullen blijven liggen indien haar vier dochters tijdens haar leven niet aan klasse kerels zouden zijn verknocht. Een van de dochters, genaamd Lolita, zou naar Indiase beperkingen te eigenwijs zijn omdat ze niet kon zwichten voor de provinciale charme van een "Bhaiwa ", die in haar ogen nog steeds de tred zou hebben alsof hij de kluit van het rijstveld, ondanks diens emancipatie , aan z'n hielen voelde kleven. Op het gevaar af dat zij een keer gedwongen in een met bloemen getooide bridecage van een nep Hindoeprins zou moeten vertrekken, stelde zij zich op een bruiloftsfeest ontvankelijk voor een ver- siering door de Amerikaan, Will Darcy. Na overwinning van enige banale vooroordelen over elkaar, trouwden beiden gelukkig en eindigt de film op dezelfde wijze als de goedkope lectuur uit de graai- bakken van supermarktketen Aldi.

Nadat de amoureuze blikken van de twee smachtende hoofdrolspelers elkaar gekruist hadden, kon je verder slapend gissen hoe de film zou aflopen. Vanaf dat moment had ik het idee dat de knisperende zak chips in mijn handen mij meer vertelde en de bekoorde dan de film zelf. De symfonische achtergrondmuziek staat plaatselijk ook in schril contrast ( lees: disharmonie ) met de gepresenteerde beelden. De make-up van de meeste vrouwen bezorgde mij een week gevoel. De vitaliteit van deze film is daarom geheel beroofd door de eenzijdigheid van de thematiek, die juist het verhaal ten goede had dienen te komen het tot iets geestelijks had kunnen verheffen. Het plot van het verhaal is alles behalve evocatief terwijl de zang-dans en muziek erin door de Westerling vrij excessief zou kunnen worden ervaren. Ik denk zelf dat een Surinaamse -Hindoestaanse vrouw die na een of meer mislukte relaties met een Hindostaanse man, voor een Blanke heeft gekozen, een veel pikanter verhaal te vertellen heeft dan deze musical in z'n geheel. Mijn gevoel van opwinding bij het zien van deze film zou misschien ietwat sterk zijn geweest indien het musicalaspect niet dominant aanwezig was maar deel had uitgemaakt van een complexe, rijk geschakeerde en vitale context, zoals dat in de realiteit waarin wij leven het geval is.

Rabin Gangadin
Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!