Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow IIFA Awards arrow Persconferentie Amitabh Bachchan in The Grand Amsterdam Sofitel - Demeure Hotels
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Persconferentie Amitabh Bachchan in The Grand Amsterdam Sofitel - Demeure Hotels E-mail
Amitabh BachchanThe King of Bollywood, de 1.88m lange Amitabh Bachchan, was vrijdag 8 april in ons land om zich uit te laten over het IIFA-weekend die zal plaatsvinden op 9, 10 en 11 juni. Amitabh Bachan is "Brand ambassador" van IIFA en neemt hieraan deel sinds het concept. IIFA is India's grootste media-evenement en is dus niet alleen belangrijk voor Nederland, maar ook voor India. Onder andere Amitabh Bachchan en burgemeester Cohen vertelden ons alles wat we wilden weten over het evenement.

Aangekomen in het chique hotel werden we voorzien van een persmapje met alle benodigde informatie en we werden meteen naar de ingang van het hotel doorverwezen om gebruik te maken van een fotomoment. Niet helemaal zeker van wat dat precies inhield, liepen we nieuwsgierig terug naar de ingang. Na ongeveer een kwartiertje arriveerden Amitabh Bachchan en burgemeester Job Cohen in het hotel. Nu werd duidelijk wat er werd bedoeld met het fotomoment; de media dook op het duo af om zoveel mogelijk foto's te maken. Na een paar minuutjes namen we plaats in de zaal waar de persconferentie elk moment kon beginnen.

De zaal zat vol met bekende en minder bekende media. Opvallend was dat er ongeveer evenveel Hindoestaanse- als Nederlandse media aanwezig waren. Niet vreemd eigenlijk, aangezien dit Bollywood-evenement een grote stimulans is voor de Nederlandse economie en voor het toekomstige toerisme. In Maleisië, Singapore en Zuid-Afrika, waar de IIFA-awards voorgaande jaren zijn gehouden is het toerisme enorm gestegen. Verwacht wordt dat alleen al het toerisme van India naar Nederland zich zal verdrievoudigen. Ook zullen de Indiase filmshootings na de IIFA-awards in Nederland flink toenemen. Amsterdam zal veel inkomsten hebben tijdens dit evenement. Er worden zo'n twintig tot dertigduizend bezoekers en zo'n 6.000 hotelovernachtingen verwacht gedurende het IIFA-weekend. Tijdens de awards uitreiking op 11 juni, zullen ongeveer 15.000 mensen de ArenA vullen.

De reden dat IIFA in Amsterdam wordt gehouden en niet in Dubai, New York of L.A., plaatsen die ook op het lijstje stonden voor IIFA, is dat Europa nog "veroverd" moet worden door Bollywood. Bollywood is namelijk al bijna wereldwijd populair, alleen Europa en Noord-Amerika ontbreken nog in dit plaatje. Dit is dus de perfecte gelegenheid om hier verandering in te brengen. Amitabh Bachchan: "Dit is de gelegenheid om de westerse wereld kennis te laten maken met India, zowel op filmgebied als zakelijk."

Verder werd verteld over de overige evenementen die gaan plaatsvinden tijdens het IIFA-weekend. Zo zal er op de avond van zaterdag 10 juni, een cricketwedstrijd worden gehouden in het Olympic stadium.

DusDe jaarlijkse IIFA world première zal dit jaar ook weer plaatsvinden. Dit jaar zal de film "Dus" voor het eerst op 9 juni in Amsterdam te zien zijn! Vanaf 10 juni zal de film wereldwijd in de bioscopen draaien. De cast van de film zal hoogstwaarschijnlijk ook aanwezig zijn, dit zijn o.a. Abhishek Bachchan, Zayed Khan, Sunil Shetty, Sanjay Dutt, Shilpa Shetty, Esha Deol en Dia Mirza.

Anders dan vorige jaren, zal er dit jaar een filmfestival worden gehouden die uiteraard helemaal in het teken van Bollywood staat. Er zullen diverse recente en minder recente films worden gedraaid in het Pathé Tuschinski theater. Dit zal gebeuren op zaterdag 10 juni.

Ook zullen de sterren te zien zijn op de rode loper, is er een IIFA Trade forum en zijn er diverse gala's. Dat belooft dus wat!

En dan nu de vraag waar iedereen een antwoord op wilt hebben: "Wat kosten de kaarten!?" Er gingen geruchten dat de kaarten vanaf 250 euro zouden zijn. Nou, haal maar "opgelucht" adem, want zoveel bedragen de duurste kaarten. De kaarten zijn vanaf 85 euro en zijn vanaf dinsdag 19 april om 09.00 uur te verkrijgen bij alle verkooppunten van de ticketbox. (www.ticketbox.nl)

In mei zal er meer bekend worden over de artiesten die zullen komen. Maar als we Mr. Bachchan moeten geloven, is de hele Indiase filmindustrie er erg enthousiast over dat IIFA in Amsterdam gaat plaatsvinden. Ze zullen dan ook allemaal een uitnodiging ontvangen. Wellicht kunnen we alle grote sterren verwachten!

De persconferentie was overigens voortreffelijk georganiseerd. De pers werd gastvrij ontvangen en de sfeer zat er goed in! Mijn complimenten voor de organisatie!

IndianFeelings houdt je uiteraard op de hoogte van alle ontwikkeling rondom IIFA, dus check de site regelmatig! Maak je er klaar voor, want Amsterdam wordt binnenkort omgetoverd tot een Bollywood-paradijs!

Bekijk hier het fotoverslag

Felisha Kariman
Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!