Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Entertainment arrow Body & Beauty arrow Kort beautynieuws: Ontharingsmiddelen, Make-up, houdbaar tot..
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Kort beautynieuws: Ontharingsmiddelen, Make-up, houdbaar tot.. E-mail
Onlangs is er een onderzoek gedaan door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) naar de veiligheid van ontharingsmiddelen. Ontharingsmiddelen kunnen meer klachten opleveren dan we denken. Volgens de VWA bereiken de klachten lang niet de producent of handelaar van het product. Klachten kunnen zijn huidirritaties, roodheid, soms zelfs blaren.

Werking van ontharingsmiddelen Het hoofdbestanddeel van haar is keratine. Door de ontharingscrème op de haartjes te smeren, breekt de keratine af, waardoor de haartjes er zo kunnen worden afgeveegd.

Oorzaak De oorzaak van deze klachten zijn het actieve bestanddeel thioglycolaat gecombineerd met zouten (bv. calciumhydroxide) met een hoge Ph-waarde. Thioglycolaat is giftig in een hoge concentratie en kan leiden tot huidirritaties. De richtlijn die gehanteerd word, pH hoger dan 11,5 wordt als agressief of schadelijk voor de huid beschouwd. Volgens de VWA ligt de pH waarde van ontharingsmiddelen tussen de 12,6 en 12,7. En dat is wel een stuk hoger.

Make-up, houdbaar tot...
Je make-up gaat vaak veel lang mee, maar is niet heel lang houdbaar. Mascara heeft eigenlijk een houdbaarheidsdatum van drie maanden. Hetzelfde geldt voor lipgloss, vloeibare make-up en vloeibare oogschaduw. Andere soort make-up, 1 jaar. Als het goed is, worden in dit jaar de regels strenger en moet er wel een houdbaarheidsdatum op de verpakking komen.

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je make-up kun je ze het beste koel en donker bewaren. Let wel, de vensterbank waar zonlicht komt is niet geschikt. Ook niet de badkamer. Door zonlicht en warmte gaat de kwaliteit van de producten sneller achteruit. Breng je make-up zoveel mogelijk aan met kwasten, sponsjes, potlood. Liever niet met je vingers, hierdoor komen er bacteriën in je make-up.

En vergeet niet de make-up kwasten!

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!