Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Previews & Reviews arrow Preview: Viruddh
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Preview: Viruddh E-mail
ViruddhBollywood legende Amitabh Bachan heeft kortgeleden zijn eerste film gelanceerd onder de vlag van Amitabh Bachan Corporation in Mumbai: 'Viruddh' In deze film is hij ook te zien samen met Sharmila Tagore en John Abraham. 'Viruddh' is een tweetalige film dat behandelt de verschillende zaken van de gewone man tegen het corrupt systeem. De Engelse versie is getiteld 'Versus'.

Vidyadhar Patwardhan (Amitabh Bachchan) en Sumitra (Sharmila Tagore), zijn ouders van een jongeman (John Abraham). Ze proberen hun vertrouwen terug te winnen in de menselijke normen en waarden en in de maatschappij, na de dood van hun enige zoon, die bij toeval getuige was van een criminele actie en daarbij gedood wordt.

De ingrediënten in deze film zijn over het algemeen herkenbaar. De film vertelt het verhaal over de omgeving die de klassieke elementen en structuren bevat met daarin de individuele en sociale kwetsbaarheid die het hoofd moeten bieden tegen een corrupt systeem en hoe deze vergelijking alsmaar doorgaat op dezelfde manier zoals de maatschappij ook steeds veranderd.

En natuurlijk ontbreken de nodige speculaties niet binnen de filmindustrie. Het gerucht gaat dat ´Viruddh´ een goeie kopie is van de door de Mahesh Bhatt geregisseerde film ´Saaransh´. In deze film spelen Anupam Kher en Rohini Hattangadi een ouder echtpaar die hun zoon verliest bij een fataal ongeluk.
De verontwaardigde schrijver en regisseur Manjrekar ontkent de beschuldiging aan het adres van zijn film. Hij beweert dat de film op geen enkele manier overeenkomsten bevat met de film ´Saaransh´. Dan rijst de vraag waarom zou hij zo dom zijn om een remake te maken van een klassieker als ´Saaransh´.
Manjrekar zegt helemaal niet geïnspireerd te zijn door ´Saaransh´. In ´Viruddh´is de uitwerking van de karakters duidelijk anders en de rol van John is anders omschreven. Verder is er een rol weggelegd voor Sanjay Dutt, als de stoere automonteur. En Sachin Khedekar die de rol speelt van politieagent.

´Viruddh´ was gepland om uitgebracht te worden op 28 juni 2004. De opnames waren stopgezet door het overlijden van de bekende produceur Yash Johar. De opnames zijn inmiddels weer hervat. De releasedatum wordt verwacht in mei 2005.

Gieta
Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!