Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow IIFA Awards arrow Speelfilms tijdens het IIFA Film Festival in Pathé Tuschinski
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Speelfilms tijdens het IIFA Film Festival in Pathé Tuschinski E-mail
Het IIFA Film Festival wordt gehouden in het Pathé Tuschinski theater, waar gedurende drie dagen 25 topfilms zullen worden vertoond.

Black
Regie: Sanjay Leela Bhansali
Scenario: Sanjay Leela Bhansali, Bhavani Iyer
Productie: Sanjay Leela Bhansali
Camera: Ravi K. Chandran
Muziek: Monty Sharma
Cast: Amitabh Bachchan, Rani Mukherjee, Nandana Sen, Shernaz Patel, Ayesha Kapoor…

Een buitengewoon leven is niet altijd voorbestemd, maar de mogelijkheid om het leven anders dan gewoon te maken, te streven naar een nauwelijks uitvoerbare missie, vechtend tegen beter weten in en wonderen in werkelijkheid te veranderen is de kracht van een buitengewoon persoon. Zo'n buitengewoon persoon is de 40 jaar oude Michelle McNally. Michelle is "speciaal" op meer dan één manier. Ze is doof en blind. Ze bewoont de wereld van het oneindige ZWART, een wereld die beangstigend is in zijn complete afgelegenheid. Het leven is een reeks van ongewone gevechten geweest voor Michelle en vandaag is de start van een nieuw gevecht.

2005, Drama, 122min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
www.black-thefilm.com

Dil Chahta Hai
Regie: Farhan Akhtar
Scenario: Farhan Akhtar, Kassim Jagmagia
Productie: Ritesh Sidhwani
Camera: Ravi K. Chandran
Muziek: Shankar, Ehsaan, Loy
Cast: Aamir Khan, Saif Ali Khan, Akshaye Khanna, Preity Zinta, Dimple Kapadia….

Het verhaal van Dil Chahta draait rond drie vrienden.
Akash is een ongelovige. Hij denkt dat het hele concept van de liefde is bedacht om volledig gezonde, twee weken durende, relaties te verpesten. Sameer is een gelovige. Hij wil verliefd zijn. Hij is verliefd op het verliefd zijn. Helaas voor hem heeft hij het concept van de liefde nog niet geheel begrepen. Siddhart is volwassen, gevoelig en begripvol. Hij begrijpt de werkelijke betekenis van het woord. Hij voelt het iedere dag, elk uur, iedere minuut. Dil Chahta Hai is een film over deze drie uitgesproken karakters, hun afzonderlijke relaties en het effect dat deze relaties op het drietal heeft.

2001, Musical/Drama, 183min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
www.dilchahtahai.com

Dhoom
Regie: Sanjay Gadhvi
Scenario: Vijay Krishna Acharya
Productie: Aditya Chopra
Camera: Nirav Shah
Muziek: Pritam, Chakraborty, Saleem Merchant, Suleman Merchant
Cast: Abhishek Bachchan, Uday Chopra, John Abraham, Esha Deol…

Dhoom begint met een knal, welke opgevolgd wordt door nog een stuk meer knallen tot aan het einde toe. Het verhaal begint in Bombay waar een geavanceerde groep overvallers door de stad raast en het politie departement nachtmerries bezorgt. Hun werkwijze is gebaseerd op een tornado. Ze komen binnen als de wind, vegen de zaak schoon en verdwijnen weer. Het hoogtepunt van de overvallen is altijd wanneer de overvallers wegkomen op hun hi-tech fietsen - de stoerste, snelst rijdende machines die ooit de wegen hebben bereden. Jai Dixit (Abhishek Bachchan), een elite, eerlijke politie agent, wordt op de zaak gezet.
Al spoedig is hij op het spoor van de overvallers - een bende geleid door Kabir (John Abraham) - een gemene perfectionist met een arrogante houding.

2004, Actie, 129min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
www1.yashrajfilms.com/dhoommicro/microflash.asp

Ek Hasina Thi
Regie: Sriram Raghavan
Scenario: Sriram Raghavan, Pooja Ladha Surti
Productie: Ram Gopal Varma
Camera: C.K. Muraleedharan
Muziek: Amar Mohile
Cast: Saif Ali Khan, Urmila Matondkar, Seema Biswas…

Sarika is een beeldschone alleenstaande werkende vrouw in Mumbai.
Karan is een knappe vrijgezelle wereldreiziger die Karika stapelverliefd maakt. Het leven is een droom totdat het lot Sarika op een dag in een nachtmerrie stort. Ze wordt gearresteerd en gevangen gezet. Ze wordt in een cel met een stel hard geworden vrouwelijke criminelen gegooid, hier zweert ze de persoon die ze ooit was uit te wissen en weer als nieuw terug te keren; sterk, onoverwinnelijk, bekwaam. Om dit te kunnen bewerkstelligen moeten Karan en Sarika de waarheid aan elkaar opbiechten. En dan te bedenken dat het allemaal als een liefdesverhaal begon…

2004, Thriller, 140min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.

Empty Canvas (Shunyo É Bukey)
Regie: Kaushik Ganguly
Scenario: Kaushik Ganguly
Productie: Forthright Media & Entertainment Pvt. Ltd.
Camera: Adinath Das
Muziek: Chiradeep Dasgupta
Cast: Churni Ganguly, Koushik Sen, Tota Roychowdhury, Rupa Ganguly, Dipankar Dey

Dit is het verhaal over een jonge, mooie vrouw die een borst mist en niet in staat is aan de seksuele behoeften van haar man te voldoen. De man is een beeldhouwer wiens concept van de ideale schoonheid niet samengaat met het beeld van de vrouw in zijn leven. De film viert de schoonheid van de vrouw overal, ondanks mogelijke ogenschijnlijke imperfecties.

2004, Drama, 120 min, Kleur, Bengali met Engelse ondertiteling.

Hera Pheri
Regie: Priyadarshan
Scenario: Lal, Siddique
Productie: A.G. Nadiadwala
Camera: Jeeva
Muziek: Anu Malik
Cast: Paresh Rawal, Akshay Kumar, Sunil Shetty, Tabu…

Hera Pheri is een verhaal over onschuldige verlangens en wanhopige acties. Shyam (Sunil Shetty) verwacht een baan te krijgen als bankmedewerker wanneer hij naar de stad komt. Zijn vader, die voor de bank heeft gewerkt, is overleden in een brandongeluk en de bank heeft Shyam beloofd dat hij, ter compensatie, de baan van zijn vader zou kunnen krijgen. Wanneer Shyam naar de baan komt informeren vertelt de bank manager hem dat er complicaties zijn omdat Anuradha Panikar's (Tabu) vader ook tijdens de brand is omgekomen en dat zij ook de baan bij de bank wil hebben. Shyam besluit in de stad te wachten totdat hij meer nieuws krijgt van de bank. Hij vindt onderdak in Babu Rao's (Paresh Rawal) appartement en ontmoet daar een andere gast Raju (Akshay Kumar).

2000, Musical/Comedy, 179min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.

Hum Tum
Regie: Kunal Kohli
Scenario: Kunal Kohli
Productie: Aditya Chopra
Camera: Sunil Patel
Muziek: Jatin - Lalit
Cast: Saif Ali Khan, Rani Mukherjee, Rishi Kapoor, Kiron Kher, Abhishek Bachchan…

"Jongen ontmoet meisje" en "meisje ontmoet jongen"! Hum Tum biedt een nieuwe en verfrissende blik op de eeuwige strijd tussen de twee seksen terwijl we de levens van Karan en Rhea volgen. Ze hebben weinig met elkaar gemeen, enkel dat hun wegen elkaar keer op keer weer kruisen. Verspreid over drie continenten en een periode van bijna 10 jaar komen de levens van Karan en Rhea bij elkaar en evolueert hun relatie, van haat tot wederzijdse vriendschap en respect en uiteindelijk…

2004, Musical/Comedy, 142min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
www.yashrajfilms.com

Kabhie Khushi Kabhie Gham
Regie: Karan Johar
Scenario: Karan Johar
Productie: Yash Johar
Camera: Kiran Deohans
Muziek: Jatin-Lalit
Cast: Shah Rukh Khan, Kajol, Amitabh Bachchan, Jaya Bachchan, Hrithik Roshan, Kareena Kapoor…

Yashovardhan Raichand (Amitabh Bachchan) en zijn vrouw Nandini (Jaya Bachchan) hebben hun zonen Rahul (Shah Rukh Khan) en Rohan (Hrithik Roshan) overladen met liefde en genegenheid tijdens hun opvoeding. Yash heeft geprobeerd de waarden, de overlevering en de rijke tradities van zijn familie op zijn zoons over te dragen. Voor Rahul wordt ieder woord, elke wens van zijn vader een ongeschreven wet. Een wet die hij nooit wil breken maar helaas uiteindelijk wel breekt, omdat Rahul verliefd wordt.

2001, Musical/Drama, 210min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
http://www.vluvshahrukh.com/films/k3g/

Kal Ho Naa Ho
Regie: Nikhil Advani
Scenario: Niranjan Iyengar, Karan Johar
Productie: Yash Johar, Karan Johar
Camera: Anil Mehta
Muziek: Shankar, Ehsaan, Loy, Javed Akhtar.
Cast: Shah Rukh Khan, Preity Zinta, Saif Ali Khan, Jaya Bachchan, Lillete Dubey…

New York, april 2003, de verlate winter duurt voort.
Voor Naina Catherine Kapur (Preity Zinta) is het leven koud, grijs en vol. Zo is het altijd geweest sinds een familiedrama haar wereld op zijn kop zette.
Tussen het voortdurende kibbelen van haar half Punjabi half Katholieke huishouden, haar grootmoeders temperament, het zorgen voor haar broer en zus, het helpen van haar moeder (Jaya Bachchan) en de financiële problemen van de familie in heeft Naina geen tijd voor dingen als feestjes en plezier voor zichzelf. Ze is drieëntwintig jaar lijkt eerder vijftig. Ze is serieus en saai. Dan komt Aman Mathur (Shah Rukh Khan) die alle antwoorden heeft. Tot grote irritatie van Naina staat hij erop zich met haar leven in te laten.

2003, Musical/Drama, 186min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
http://www.vluvshahrukh.com/films/khnh/index.htm

Koi Mil Gaya
Regie: Rakesh Roshan
Scenario: Robin Bhatt, Sachin Bhowmick
Productie: Rakesh Roshan
Camera: Sameer Arya and Ravi K. Chandran
Muziek: Rajesh Roshan
Cast: Hrithik Roshan, Preity Zinta, Rakesh Roshan, Rekha…

Bollywood's eerste science fiction film; Koi Mil Gaya van Rakesh Roshan gaat over Rohit Mehra (Hrithik Roshan) die de wereld laat zien dat vriendschap daadwerkelijk universeel is. Sanjay Mehra (Rakesh Roshan) is een wetenschapper die geobsedeerd is om contact te maken met buitenaards leven. Hij vindt vele innovatieve technische snufjes uit totdat hij er uiteindelijk in slaagt een computer uit te vinden die boodschappen de ruimte in kan sturen. Zijn voorspelling komt uit wanneer er een reactie op een van zijn signalen komt; een ruimteschip is gespot binnen de atmosfeer. Voordat Sanjay van zijn succes kan genieten raken zijn zwangere vrouw Sonia (Rekha) en hij in een verschrikkelijk ongeluk. Sonia en de baby overleven het maar Sanjay komt om.

2003, Musical/Science-Fiction, 171min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
http://www.koimilgayathefilm.com/

Lakshya
Regie: Farhan Akhtar
Scenario: Javed Akhtar
Productie: Ritesh Sidhwani
Camera: Christopher Popp
Muziek: Shankar Ehsaan Loy
Cast: Hrithik Roshan, Preity Zinta, Amitabh Bachchan, Om Puri…

"Je weet nooit waar het leven je brengt." Deze woorden kunnen niet toepasselijker zijn dan voor Karan Shergill, de protagonist van Lakshya. Karan, rijk geboren leeft zijn leven zonder zich zorgen te maken over de dag van morgen. In de meeste gevallen kan men enkel bezorgd zijn als men weet wat men wil doen. Karan heeft geen idee! Hij zit voor altijd vast op het beginpunt van zijn leven. De enige stabiliteit in zijn leven is Romilla Dutta, een slimme en ambitieuze jonge vrouw. Vanaf dit punt gaat Karan's tocht van start. Een reis die hij zal beginnen als een jongen maar eindigen als een man.

2004, Musical/Oorlogsdrama, 186min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
http://www.lakshyathefilm.com/

Main Hoon Na
Regie: Farah Khan
Scenario: Rajesh Saathi, Farah Khan
Productie: Gauri Khan
Camera: V. Manikandan
Muziek: Anu Malik
Cast: Shah Rukh Khan, Sushmita Sen, Sunil Shetty, Zayed Khan, Amrita Rao, Kabir Bedi, Naseeruddin Shah…

Majoor Ram Prasad Sharma (Shahrukh Khan) verlangt ernaar dat het ambitieuze project Missie Milaap werkelijkheid wordt. Een missie die de weg naar een nieuwe toekomst zal openen! Een missie waar een lange tijd van vijandigheid tussen twee landen tot een eind zal komen, maar er zijn machten die het niet zover willen laten komen. Een van de tegenstanders is Raghavan (Sunil Shetty) die er alles aan zal doen om deze strategische stap te voorkomen. Om deze reden hangt zijn sluwe schaduw over de dochter van generaal Amerjeet Bakshi, Sanjana (Amrita Rao), wiens leven in gevaar is.

2004, Musical/Comedy, 179min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
http://mainhoonna.vluvshahrukh.com/

Maqbool
Regie: Vishal Bharadwaj
Scenario: William Shakespeare, Abbas Tyrewala
Productie: Bobby Bedi
Camera: Hemant Chaturvedi
Muziek: Vishal Bharadwaj and Gulzar
Cast: Irfan Khan, Tabu, Pankaj Kapur, Naseeruddin Shah, Om Puri…

Het verhaal is gebaseerd op William Shakespeare's "Macbeth" en draait om Maqbool, Abbaji en Nimmi, drie karakters die in elke fase van het leven, in iedere stad ter wereld en op elk moment van de tijd zouden kunnen zijn geweest. Op het moment hebben ze ervoor gekozen om zich in de onderwereld van Mumbai in India in de 21ste eeuw te begeven. Maqbool zit in een bende en is de rechterhand van de leider Abbaji, een ouder wordende onderwereld koning. Abbaij wordt enorm gerespecteerd door zijn trouwe linkerhand, Kaka, Guddu (Kaka's son) en ieder ander in de bende. Maar het is de liefde die Abbaji uiteindelijk verraadt. Nimmi, zijn jonge minnares, vindt de majestueuze Maqbool charmanter en besluit de ambitieuze gangster te gebruiken om van haar minnaar af te komen.

2003, Drama, 132min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
http://www1.yashrajfilms.com/business/maqbool.htm

Mujshse Shaadi Karogi
Regie: David Dhawan
Scenario: Anees Bazmee, Rumi Jaffery
Productie: Sajid Nadiadwala
Camera: Sanjay F.Gupta
Muziek: Sajid-Wajid
Cast: Salman Khan, Akshay Kumar, Priyanka Chopra, Amrish Puri…

Wat gebeurt er als twee knappe gasten verliefd worden op hetzelfde meisje? Een liefdes trio, zou je zeggen niet? Een dwaze comedy zeggen wij! Wanneer Samir (Salman Khan) halsoverkop verliefd wordt op de lieftallige Rani (Priyanka Chopra), verwacht hij niet dat zijn geluk spoedig gesaboteerd zal worden. En de schuldige is niemand anders dan zijn nieuwe huisgenoot Sunny (Akshay Kumar), die ook verliefd is geworden op Rani. Nu kan het plezier daadwerkelijk beginnen!

2004, Musical/Comedy, 157min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
www.mujshseshaadikarogithefilm.com

Mughal-E-Azam
Regie: K. Asif
Scenario: Aman
Productie: K. ASif
Camera: R.D. Mathur
Muziek: Naushad
Cast: Dilip Kumar, Prithviraj Kapoor, Madhubala, Durga Khote…

'Mughal-E-Azam' is de ultieme grootse film die we kunnen zien in de Hindi cinema. K. Asif's filmische bewerking van de legende van Salim en Anarkali heeft al de kwaliteiten van een monumentaal episch verhaal. De personages zijn groter dan het leven zelf, neergezet door iconen uit de Hindi cinema. Het bevat rijkelijke aangeklede sets, behendig gedraaide oorlogsscènes en boven alles een gepassioneerd liefdesverhaal welke de gevestigde orde van zijn tijd ver vooruit streeft.

1960, Musical/Oorlog/Drama, 173min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.

Murder
Regie: Anurag Basu
Scenario: Mahesh Bhatt
Productie: Mukesh Bhatt
Camera: Fuwad Khan
Muziek: Anu Malik
Cast: Ashmit Patel, Mallika Sherawat, Emran Hashmi, Kashmira Shah…

Sudhir (Ashmit Patel) en Simran Sehgal (Mallika Sherawat) zijn een jong Indiaas stel die samen met hun 5 jaar oude zoon Kabir in de rijke buitenwijken van Bangkok wonen, maar hun leven is niet volledig zonder zorgen. Eenzaam en in een vreemde stad, loopt Simran op een dag tegen haar oude geliefde Sunny (Emraam Hashmi) op. Deze ontmoeting gooit haar persoonlijke wereld overhoop. Sunny slaagt erin haar in een buitenechtelijke relatie te lokken en vanaf dat moment gaat alles bergafwaarts. De relatie wordt een obsessie voor Simran. Wanneer Sudhir erachter komt dat zijn vrouw tegen hem gelogen heeft leidt zijn achterdocht ertoe dat hij de shockrede details van haar ontrouw te weten komt. Hij confronteert haar minnaar, wat er toe leidt dat ze gedrieën en pad van destructie en verwoesting belopen zoals ze zelf nooit voor mogelijk hadden kunnen houden.

2004, Thriller/Drama, 130min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.

My Brother Nikhil
Regie: Onir
Scenario: Onir, Amitabh Varma
Productie: Sanjay Suri, Vicky Tejwani, Onir & Raj Kaushal
Camera: Arvin Canadian
Muziek: Vive Philip and Amitabh Varma
Cast: Sanjay Suri, Juhi Chawla, Victor Banerjee, Lillete Dubey…

Nikhil Kapoor is de nationale allround zwemkampioen van Goa. Zijn vader, Navin Kapoor heeft hem als een sportman opgevoed en is een trotse vader. Zijn moeder, Anita Rosario Kapoor is dol op hem en zijn oudere zus, Anika. Anika is meer een vriendin voor hem dan een zus. Nikhil is knap joviaal en charmant, het idool van zijn gelijken en zijn vrienden zijn dol op hem. Dit alles veranderd op een mooie morgen; op 8 augustus 1989 wordt Nikhil gearresteerd. De film gaat over een man die plotseling uit de gunst raakt en sociaal verbannen wordt. Zijn ouders, vrienden en collega's keren hem allen de rug toe. Ineens stort zijn hele wereld ineen. India heeft de op twee na grootste groep van AIDS gevallen ter wereld.

2005, Drama, 120min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
www.mybrothernikhil.com

Naach
Regie: Ram Gopal Varma
Scenario: Selecta Bajpai, Musharaff Ali Khan
Productie: Chitra Subramaniam, Ram Gopal Varma
Camera: Kiran Reddy
Muziek: Ajar Mohole & Calendar Swap nit
Cast: Abishek Bachchan, Antara Mali, Ritesh Deshmukh…

Abhi (Abhishek Bachchan) is een beginnende acteur die telkens weer langs de studio's gaat, enkel om keer op keer afgewezen te worden. Reva (Antara Mali) lijkt dezelfde weg te belopen, afgezien van het feit dat ze een beginnende choreograaf is. Hun paden kruisen elkaar en wanneer hij door een potentiële regisseur gevraagd wordt of hij kan dansen vraagt hij of Reva hem wil helpen. Reva stemt met tegenzin toe, meer om de vriendschap dan om iets anders. Ze gelooft in haar vakmanschap, haar individualiteit en zal compromisloos te werk gaan. Ze zal geen choreografie doen enkel om werk te krijgen. Haar stijl is uniek en ze weigert een compromis aan te gaan.

2004, Musical/Drama, 141min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
http://naach.factoryatwork.com/home.htm

Page 3
Regie: Madhur Bhandarkar
Scenario: Nina Arora, Madhur Bhandarkar
Productie: Sahara One Motion Picture
Camera: Macho S Rio
Muziek: Shaman Tandon, Sandeep Nath, Ajay Jhingran
Cast: Konkani Sen. Sharma, Atul Kulkarni, Sandhya Mridul, Tara Sharma, Boman Irani…

Page 3 neemt een kijkje achter de schermen van de levens van A-status beroemdheden in Mumbai. Het onderzoekt het machtspel tussen de lucht kussende, champagne klokkende, kaviaar kauwende groep en de media, dit alles gadegeslagen door de ogen van de vrouwelijke amusementsjournaliste, Madhavi Sharma (Konkona Sensharma) die vervolgens naar huis gaat om de nachtelijke gebeurtenissen op te schrijven voor de roddelbladen van de volgende dag - in India vind je deze altijd op pagina 3. De film is een ode aan vrouwen geconfronteerd met tegenspoed gezet tegen de achtergrond van één van de meest indrukwekkende steden ter wereld: Mumbai.

2005, Drama, 100min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.

Phir Milenge
Regie: Revathi
Scenario: Atoll Sahara
Productie: Percept Picture Company
Camera: S. Rave Parma
Muziek: Shaker- Hessian- Loy, Bhavatta Raja, Prasoon Joshi
Cast: Shiplap Shetty, Salman Khan, Abhishek Bachchan, Nasser…

Tamanna is een charmante 26 jaar oude vrouw. Ze werkt voor een reclamebureau en haar frisse innovatieve ideeën maken het bureau succesvol. Bij een werk reünie ontmoet Tamanna Rohit en de liefde bloeit op. Op een dag verdwijnt Rohit uit haar leven zonder opgaaf van reden. De situatie brengt haar leven tot stilstand, ze verliest zelfs haar werk. Dan ontmoet Tamanna Tarun, een jonge man die weer een glimp van hoop in haar leven brengt. Phir Milenge is de eerste grote Bollywood film die het delicate onderwerp AIDS aangaat. De film wordt gesteund door UNAIDS, een organisatie die wijdverspreide voorlichting ter voorkoming van de overdracht van HIV/AIDS leidt, versterkt en steunt. India heeft de op twee na grootste groep van AIDS gevallen ter wereld.

2004, Musical/Drama, 135min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
http://www.phirmilenge.com

Saathiya
Regie: Shaad Ali
Scenario: Main Ratnam
Productie: Bobby Bedi
Camera: Anil Mehta
Muziek: A.R. Rahman and Gulzar
Cast: Vivek Oberoi, Rani Mukherji, Sharat Saxena, Tanuja, Satish Shah

Suhani Sharma (Rani), een student in de pediatrie, was niet zoals de meeste meisjes van haar leeftijd. Een boekenwurm die het grootste gedeelte van haar tijd met haar studie bezig was en daarnaast ook nog nachtdiensten draaide om chirurgische ervaring op te doen. Suhani dacht dat ze nooit verliefd zou worden, maar op een dag verandert de toevallige ontmoeting met een vreemde, Aditya (Vivek) op de ochtendtrein naar Marine Lines alles. Het is liefde op het eerste gezicht. Ze trouwen en Suhani accepteert alles wat Aditya te bieden heeft met plezier. Financiële onzekerheden en ruzies beginnen een wig te drijven tussen het gelukkig getrouwde stel. Uiteindelijk gaan ze uit elkaar, hoewel ze diep van binnen de platonische liefde die ze voor elkaar hebben nog voelen sluimeren. Beiden weten dat ze niet met of zonder elkaar kunnen leven.

2002, Musical/Drama, 138min Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.

Schwaas
Regie: Sandeep Sawant
Scenario: Sandeep Sawant
Productie: Sandeep Sawant…
Geluid: Suhas Rane
Camera: Sanjay Memane
Cast: Arun Nalavade, Sandeep Kulkarni, Ashwin Chitale

Shwaas is een simpel verhaal over een acht jarige jongen bij wie retinoblastoma geconstateerd is, dit is een zeldzame vorm van oog kanker. De jongen, Parshuram (Parshya), wordt vergezeld door zijn grootvader en zijn oom naar een ziekenhuis in Pune gebracht, een grote stad met beelden en geluiden die hen allen vreemd zijn, daar zij zijn opgegroeid in een pittoreske Kokan dorpje. De sympathieke chirurg en een jonge sociaal werker helpen de grootvader Parshya het tragische nieuws van zijn aankomende blindheid te vertellen. De operatie wordt een dag naar voren geschoven en die middag verdwijnen de grootvader en de kleinzoon bij het ziekenhuis, daar de grootvader Parshya de stad voor de laatste keer laat zien.

2004, Drama,107 min, Kleur, Marathi met Engelse ondertiteling.

Veer Zaara
Regie: Yash Chopra
Scenario: Aditya Chopra
Productie: Yash Chopra
Camera: Anil Mehta
Muziek: Sanjeev Kohli, Madan Mohan
Cast: Shah Rukh Khan, Preity Zinta, Rani Mukherjee, Manoj Bajpai, Amitabh Bachchan, Hema Malini…

Escadrille leider Veer Singh is een reddingspiloot bij de Indiase Luchtmacht, hij riskeert zijn eigen leven om die van anderen te redden. Op een dag wanneer hij dienst heeft, ontmoet hij een gestrand meisje uit Pakistan, Zaara. Zaara is een onbezorgd en vrolijk meisje, ze is naar India gekomen om de laatste wens van haar overleden pleegmoeder in te willigen. Een busongeluk doet haar stranden in een vreemd land. Veer redt haar leven, en zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn.
Een inspirerende liefde die voor altijd een legende zal blijven.

2004, Musical/Drama, 192min, Kleur, Urdu-Hindi met Engelse ondertiteling.
http://www1.yashrajfilms.com/homeent/veer-zaara.htm\

Waqt
Regie: Vipul Amrutlal Shah
Scenario: Aatish Kapadia
Productie: Manmohan Shetty
Camera: Santosh Thundiiayil
Muziek: Anu Malik
Cast: Amitabh Bachchan, Akshay Kumar, Priyanka Chopra, Boman Irani.

Waqt is een verhaal over een vader en zoon die een speciale band met elkaar hebben. Anders dan de meeste vader en zoon relaties zijn deze twee meer als vrienden. De vader heet Iswar Sharawat en zijn zoon heet Aditya. Iswar bezit een speelgoedfabriek en is buitengewoon gul met een groot hart. Hij doet zijn best kinderen zoveel mogelijk vreugde en plezier te bezorgen als hij kan en dat is waarom hij tijdens het feestseizoen van Divali speelgoed geeft aan het wezen. Aan de oppervlakte lijkt het leven van Ishwar een leven waar iedere man naar zou verlangen; een groot en winstgevend bedrijf, een liefhebbende zoon en zijn zorgzame liefhebbende vrouw Sumitra. Tenminste, zo lijkt het...

2005, Musical/Drama, 170min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
www.waqtthefilm.com

Yuva
Regie: Mani Ratnam
Scenario: Anurag Kashyap, Mani Ratnam
Productie: Main Ratnam, G. Srinivasan
Camera: Ravi K. Chandran
Muziek: A.R. Rahman
Cast: Ajay Devgan, Vivek Oberoi, Abhishek Bachchan, Rani Muherjee, Kareena Kapoor, Esha Deol, Om Puri…

Michael is een student politicologie en droomt ervan het corrupte politieke systeem op een dag op te ruimen. Arjan studeert ook, hij koestert het verlangen zich te vestigen in de VS. Lallan is een woesteling en hij werkt voor een andere hooligan (Sonu Sood), die op zijn beurt weer de trawant is van de corrupte politicus (Om Puri). Volledig niet bewust van elkaars bestaan, kruisen de wegen van de drie jongelingen elkaar op een dag. En ineens neemt het leven een andere wending…
Losjes gebaseerd op de met een Oscar genomineerde Spaanse film AMORES PERROS van Alejandro González Iñárritu. YUVA is onderverdeeld in drie hoofdstukken.

2004, Psychologische Drama, 160min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.
www.yuvathefilm.com

Little Terrorist
Regie: Ashvin Kumar
Scenario: Ashvin Kumar
Productie: Sarah Tierney
Camera: Ashvin Kumar
Muziek: Nainita Desai
Cast: Salim, Sushil Sharma and Megnaa Mehtaa

Jamal, een 10 jaar oude Pakistaanse Moslim, komt per ongeluk over de grens tussen India en Pakistan en ontdekt een ongewone bondgenoot in een Hindoe Brahmaan genaamd Bhola. Indiase soldaten komen naar Bhola's dorp om naar de zogenaamde overgelopen terrorist te zoeken. Bhola's nicht, Rani, staat erop dat ze geen Moslim in hun Hindoe huishouden toelaten. Terwijl Bhola en Rani worstelen met de consequenties van het verbergen van een Pakistaan en hun diep gewortelde vooroordelen tegen Moslims, ligt Jamal's enige hoop in de menselijkheid gedeeld door een volk wat een lange tijd geleden is gescheiden door kunstmatige grenzen. Little Terrorist was dit jaar genomineerd met een Oscar voor beste korte film. Hij zal samen met Schwaas vertoond worden.

2004, Drama, 15min, Kleur, Hindi met Engelse ondertiteling.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!