Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Entertainment arrow Body & Beauty arrow Schoonheidsfabels
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Schoonheidsfabels E-mail
SchoonheidsfabelsEr bestaan veel fabels over je huid, haar, lichaam, gezondheid enzovoorts. Het meeste is helemaal niet waar, maar zijn helemaal ingeburgerd. We hebben een aantal van deze fabels op een rijtje gezet.

Door vaker te knippen groeit je haar sneller……
Je hebt het vast ook al eens gehoord: als je je haar maar vaak knipt, groeit het sneller, wordt het uiteindelijk langer en gezonder. Deze fabel komt waarschijnlijk van de baardgroei bij mannen, als het geschoren wordt komt het dikker terug, maar dit gebeurt door het effect van mannelijke hormonen. Maar dat gaat niet op voor het haar op je hoofd.

Door je haar te knippen wordt het dus alleen korter, het heeft geen enkele invloed op de groei. De maximale lengte die je haar kan bereiken is erfelijk bepaald en daar valt niets aan te veranderen.

Gespleten haarpunten zijn te repareren…
Als ze eenmaal gespleten zijn, is knippen het enige dat je er vanaf helpt. Er zijn veel haarkuurtjes tegen gespleten punten. Het enige effect is dat het haar wat gaat glanzen, waardoor het er gezond uitziet. Maar ze doen niks tegen het splijten zelf.

Een ei als haarkuur…..
De lecithine in de eierdooier beschermt het haar wel tegen uitdrogen, maar stolt bij lichaamstemperatuur. Als je je haar dan wilt uitspoelen met warm water zal het ei hard worden en vast gaan zitten in je haar. En dan nog de stukjes ei uit je haar halen. Niet doen dus!

Citroensap en zon maken je haar lichter….
Veel gehoord maar niets van waar. Zuurstof in combinatie met UV-straling zorgen er wel voor dat het haar oplicht.

Honderd borstelslagen en je haar zal glanzen…..
Integendeel. Zo veel borstelen maakt de haarschubben kapot: het haar wordt poreus en zal gaan splijten. Ook gaat de hoofdhuid meer vet produceren. 's Ochtends en 's avonds een keer doorborstelen is meer dan voldoende.

Tandpasta helpt tegen puistjes…..
Als een puistje open is, is het zeker niet verstandig om er tandpasta op te smeren. De fluor, in veel tandpasta's toch een vast bestanddeel, kan de ontsteking juist verergeren. Er zijn mensen die zweren bij tandpasta in de strijd tegen puistjes. Helaas, maar het niet zo verstandig om dat erop te smeren.

Kleed je dik aan dan wordt je minder snel ziek…..
Je kunt je lichaam laten wennen aan guurdere weersomstandigheden door geleidelijk je kleding aan het seizoen aan te passen. Wanneer je bij het eerste beetje kou meteen dik gekleed gaat, ben je minder weerbaar als het straks echt vriest en sneeuwt. Bovendien ben je als je je té warm aankleed bevattelijker voor ziekteverwekkers

Je mag je neus niet ophalen
Of het netjes is, is een tweede, maar het is een feit dat je neus ophalen beter is dan je neus snuiten. Door te snuiten verloopt de afvoer van het slijm minder goed. Als pluspuntje heeft het ophalen van je neus nog dat je slijm uit je bijholten wegzuigt, zodat je daar minder kans op ontstekingen hebt. Wanneer je toch je neus wilt snuiten kun je dat beter neusgat voor neusgat doen. Wanneer je beide neusgaten tegelijkertijd dichthoudt ontstaat er overdruk in je neusholte en pers je vuile deeltjes in je bijholten, waardoor de kans op ontsteking stijgt.

Niezen, doe je hand voor je mond….
Veel virussen verspreiden zich door de lucht. Bij het hoesten, niezen of praten komen piepkleine druppeltjes mét virus uit je neus of je keel en als iemand anders die inademt, kan hij besmet raken. Je hand voor je mond houden bij niesen of hoesten is echter onvoldoende om dit te voorkomen. Griep- en verkoudheidsvirussen verspreiden zich namelijk ook van hand tot hand tot mond. Het is dus niet alleen belangrijk om je hand voor je mond te houden, maar ook om daarna je handen te wassen.

Niet op de tocht staan…..
Veel mensen denken dat je letterlijk kou vat door tocht of winterkou, maar dat is niet waar. Een verkoudheid is een virusinfectie van de bovenste luchtwegen. Dat heeft dus niets te maken met lage temperaturen, maar wel met een te lage weerstand. Verkoudheidsvirussen hebben dan vrij spel en voordat je het weet loop je te snotteren en te hoesten.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!