Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Preview: Paheli E-mail
PaheliEén van de meest verwachte film van 2005 is Shah Rukh Khans film ´Paheli´ en staat klaar om uitgebracht te worden. De regie is in handen van Amol Palekar en de productie wordt gedaan door Shah Rukh Khans eigen productiemaatschappij. Naast Shah Rukh Khan en Rani Mukerjee zijn ook Amitabh Bachchan, Juhi Chawla, Suniel Shetty en Anupam Kher te zien in belangrijke rollen.

Het verhaal draait om dilemma´s. Dilemma´s van Lachni (Rani Mukerjee), haar grote liefde(Shah Rukh Khan), haar echtgenoot, haar ouders en de dorpelingen. Hoe men uit deze situaties komt is ´Paheli´. Lachni is een lieftallig meisje die getrouwd is met een man wiens interesse enkel uitgaat naar het verdienen van veel geld. En er is een geest (Shah Rukh Khan) die dolverliefd wordt op Lachni. Op haar huwelijksnacht gaat haar echtgenoot weg voor vijf lange jaren onder het mom van zakendoen. De geest neemt de verschijning van de echtgenoot aan en komt zo Lachni´s leven binnen. Maar dan komt de echtgenoot weer terug…..

PaheliLachni worstelt met het dilemma, kiezen tussen de eeuwige liefde van een geest of haar ongevoelige en saaie echtgenoot. Haar echtgenoot wordt geconfronteerd met het feit dat hij niet meer welkom is bij zijn familie. De geest die heel graag menselijk wilt zijn, eerlijk en trouw wilt zijn aan zijn geliefde. De ouders die hun zoon zo adoreren en nu erachter komen dat hij niet echt is. En dan de dilemma waarmee de dorpelingen mee worstelen, leven met deze dubbelzinnigheid of het raadsel proberen op te lossen?

´Paheli´is gebaseerd op het legendarische verhaal ´Duvidha´, geschreven door de grote letterkundige Vijaydan Detha. Met behoud van de eenvoud van het originele volksverhaal, heeft Vijaydan eigentijdse dimensies aan zijn verhaal toegevoegd dat vergelijkbaar is met een monument, maar dan in de Indiase literatuur.

Voor ´Paheli´ had Amitabh Bachan, Shah Rukh Khan beloofd een rol te vertolken met wie hij ook goeie banden heeft. De opnames zijn inmiddels achter de rug. Hij ontving een ongetekende cheque van 1 miljoen roepies afkomstig van Shah Rukh Khan. Meneer Bachan heeft de rol echter om andere redenen aangenomen, voor hem emotionele redenen. Dus hij accepteerde de cheque van Shah Rukh niet. Dat de cheque niet ondertekend door Shah Rukh ging het gerucht dat dit de rede van terugzending was. Maar het is niet de eerste keer dat Amitabh Bachan weigert geld aan te nemen voor mijn verdiensten. En het zal ook niet de laatste keer zijn.

´Paheli´komt uit op 17 juni aanstaande.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!