Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow IIFA Awards arrow Bollywood-Oscars ook in 2006 in Amsterdam
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Bollywood-Oscars ook in 2006 in Amsterdam E-mail
AMSTERDAM (ANP) - De kans is groot dat de uitreiking van de Bollywood-Oscars in 2006 opnieuw plaatsvindt in Amsterdam. Het promotieplatform Amsterdam Partners heeft dat contractueel vastgelegd met de Indian International Film Academy (IIFA). Dat zei manager P. Wybenga van Amsterdam Partners vrijdag.

Voor half september moeten de gemeente Amsterdam en de gemeenteraad hebben ingestemd met een herhaling van het evenement. Het zou dan voor het eerst zijn dat de uitreiking van de prestigieuze Indiase filmprijzen twee jaar achter elkaar in dezelfde stad plaatsvindt. Mocht de gemeenteraad tegenstemmen, dan staan steden als Dubai en Casablanca te springen om het evenement binnen te halen. Het driedaagse Bollywood Festival begint op 9 juni in Amsterdam.

Amsterdam Partners hoopt makkelijker sponsors aan te trekken door het festival twee jaar achter elkaar te organiseren. Voor dit jaar zoekt het promotieplatform nog sponsors om een gemeentelijke bijdrage van 1 miljoen euro te compenseren. ,,Met een grote Engelse sponsor zijn we op een haar na rond'', aldus Wybenga. Die zou de helft moeten binnenbrengen.

Grote exposure
Amsterdam schat dat de stad dit jaar minimaal 22 miljoen euro overhoudt aan het evenement. Het festival trekt naar verwachting 20.000 tot 30.000 bezoekers. Daarnaast reizen ongeveer vijfhonderd acteurs, regisseurs en producenten vanuit India naar Amsterdam die geld uitgeven aan kleding, juwelen, hotels, restaurants en transport.

Volgende week strijken tegen de driehonderd buitenlandse cameraploegen, journalisten en fotografen neer in de hoofdstad om verslag te doen van de Bollywood-Oscars. Volgens Wybenga komen ook ploegen uit Australië, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten (waaronder CNN en NBC) naar Amsterdam.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!