Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow IIFA Awards arrow IIFA Filmfestival in Pathé Tuschinski een groot succes
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
IIFA Filmfestival in Pathé Tuschinski een groot succes E-mail
Het IIFA Filmfestival in Pathé Tuschinski Amsterdam is uiterst succesvol verlopen. De 3000 beschikbare stoelen waren nagenoeg alle bezet. Op zondag 12 juni was het filmfestival zelfs helemaal uitverkocht. De achtergrond van de bezoekers varieerde van Hindoestaans tot Marokkaans, Turks, Nederlands en Indonesisch. Pathé Tuschinski heeft van 10 tot en met 12 juni 25 Indiase topfilms geprogrammeerd, waarvan een aantal ook was genomineerd door de International Indian Film Academy (IIFA). De IIFA Awards werden zaterdagavond 11 juni uitgereikt in de Amsterdam ArenA in het bijzijn van 11.500 toeschouwers.

Het eerste IIFA Filmfestival werd geopend met Veer Zaara, in aanwezigheid van regisseur Yash Chopra. Nederland is niet onbekend voor deze regisseur, aangezien hij in 1981 al opnames in De Keukenhof maakte voor de film Silsila. Sindsdien is De Keukenhof een trekpleister voor vele Indiase bezoekers. Veer Zaara was de populairste film en tevens de winnaar van vier IIFA Awards, onder meer voor "beste film".

Grote interesse was er voor de klassieker Mughal E Azam, waarvan veel mensen wisten dat de kans gering is dat deze klassieker nogmaals in kleur op het witte doek te zien zal zijn. De meeste bezoekers kennen alleen de zwart/wit uitvoering.

De blockbusters Main Hoon Na, Khabie Khusi Khabie Gham en Kal Ho Na Hoo waren volledig uitverkocht. Maar ook de kleinere titels, zoals Black, Murder en Schwaas, trokken veel publiek. My Brother Nikil, een film over aids en homosexualiteit, werd ingeleid door de acteur/producer Sanjay Suri en regisseur Onir en oogstte veel bewondering. Zij waren onder de indruk van de enthousiaste reacties van het publiek en besloten na de voorstelling terug te komen om vragen van het publiek te beantwoorden en te discussiëren over de film.

Business Forum Ministerie van Economische Zaken
Het IIFA Filmfestival maakte onderdeel uit van het IIFA Weekend. Hiertoe behoorde ook een door het Ministerie van Economische Zaken en gemeente Amsterdam georganiseerd Business Forum in Expo XXI, waar meer dan 320 bedrijven en overheidsvertegenwoordigers uit Nederland en India elkaar troffen in business sessies over toerisme, handel, ICT en film. Gastvrouw was de Staatssecretaris van Economische Zaken, Karien van Gennip. Resultaten van het forum en diner waren onder meer het aanhalen en leggen van zakelijke contacten voor Nederlandse bedrijven en het tekenen van een intentieverklaring voor samenwerking in de toerismesector.

Cricket wedstrijd tussen Nederlandse en Indiase sterren
De door IIFA in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond georganiseerde celebratiecricketmatch trok naar schatting 3.000 toeschouwers naar het Olympisch Stadion. De twee cricket teams bestonden uit Indiase sterren en top cricketers en werden aangevuld met Nederlandse prominenten als Richard Krajicek en Victor Reinier.

Voor aanvang en na afloop van de wedstrijd konden de honderden enthousiaste fans die zich hadden verzameld voor de ingang van het stadion de Indiase filmsterren spreken en toejuichen. Ook tijdens de wedstrijd begaven de sterren die niet meespeelden zich tussen het publiek, wat daarop telkens uitzinnig reageerde.

Luchthaven Schiphol
Zowel tijdens de aankomst op Schiphol, de wereldpremière in Pathé Tuschinski op 10 juni en de Award Ceremony op 11 juni waren alle sterren van dichtbij te bewonderen via de rode loper. Op Schiphol beleefden enige duizenden fans gedurende drie dagen de dag van hun leven doordat zij hun favoriete ster persoonlijk mochten ontmoeten.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!