Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow IIFA Awards arrow Investering van 1,5 miljoen
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Investering van 1,5 miljoen E-mail
Het IIFA Weekend heeft Amsterdam meer opgeleverd dan verwacht. Initiator Amsterdam Partners maakt bekend dat de filmsterren, regisseurs en producenten die Amsterdam bezochten gezamenlijk meer dan 5 miljoen euro hebben uitgegeven. De investering door Amsterdam van 1,5 miljoen euro is vrijwel volledig gebruikt voor de betaling van partners, zoals hotels en locaties voor de evenementen. Daarmee vloeit deze investering rechtstreeks terug in de Amsterdamse en nationale economie.

Een eerste inschatting van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) is dat het weekend 5.000 extra buitenlandse bezoekers heeft aangetrokken die samen goed waren voor 12.000 hotelovernachtingen. Dit heeft geresulteerd in 5 miljoen euro aan directe uitgaven door bezoekers van het IIFA Weekend. Het NBTC verwacht dat dit bedrag zal verdubbelen gedurende 2005/2006. Amsterdam Partners verwacht daarnaast een groei van het aantal bezoekers uit de overige 100 landen waar de IIFA Awards uitgezonden worden.

Mediawaarde
De mediawaarde van de publiciteit bedraagt alleen al in Nederland 10 miljoen euro. Gezien de hoeveelheid positieve aandacht in de buitenlandse media wordt verwacht dat het totaal aan mediawaarde de 25 miljoen euro ruim zal passeren. Daarnaast vertegenwoordigt de wereldwijde uitzending van de IIFA Awards een waarde van 30 miljoen euro. Amsterdam Partners verwachtte een totaal resultaat van 22 miljoen euro, exclusief de waarde van de wereldwijde uitzending. Het totaal, zoals op dit moment bekend is, bedraagt echter 65 miljoen euro. Waarschijnlijk loopt dit bedrag nog op tot minimaal 75 miljoen euro.

Indiase film in Nederland
Het IIFA Weekend is een uitermate succesvol platform gebleken voor het introduceren van Indiase film in Nederland. Indiase filmmakers hebben ervaringen kunnen uitwisselen met hun Nederlandse collega's tijdens een workshop in het Tropentheater. Momenteel is Amsterdam Partners bezig met het faciliteren van coproducties tussen Nederlandse en Indiase filmmakers.

Handelsrelatie Nederland-India
Ook de handelsrelaties tussen India en Nederland zijn tijdens het IIFA Weekend significant versterkt. Het IIFA-FICCI Global Business Forum, onderdeel van het IIFA weekend, werpt nu al vruchten af. Op 29 juni is bekend geworden dat de Indiase automatiseerder Patni Computer Systems zijn Benelux-hoofdkantoor op Schiphol-Rijk vestigt. Tevens heeft een versterkte samenwerking tussen Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) en de Indian Tour Operator Association (ITOA) gestalte gekregen.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!