Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Indiase mode verovert de wereld
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Indiase mode verovert de wereld E-mail
ImageNEW DELHI, - Het Indiase weekblad India Today schreef dat het succes van de Indiase mode toe te schrijven zou zijn aan een nieuwe anti-technologietrend in het modewereldje. Mode zou plastic beginnen te worden. Imperfectie, zoals gekreukte broeken en onafgewerkte randen, neemt de Indiase modeontwerper er graag bij. Indiase ontwerpen zijn heel erg anti-Matrix. Na de release van kaskrakerfilm The Matrix in 1999 doken steeds meer lederen ontwerpen op in de internationale modescene. Het toonaangevende magazine Vogue pakt uit met een artikel over de opgang van de Indiase mode. De oosterse look is in. Traditionele ontwerpen zoals de sari (het traditionele Indiase kleed voor vrouwen), de bandgala (een hoge jas voor plechtige aangelegenheden), de choli (een geborduurde blouse), de lehenga (de Indiase wikkelrok) en de kurti (een losse katoenen top) maken hun opgang op de catwalk.
Het zijn niet alleen Westerse ontwerpers die zich laten inspireren door India. Hun Indiase collega's drukken zelf ook steeds meer hun stempel op het internationale modewereldje. De Indiase rijzende ster Ashish Gupta, die een voorliefde heeft voor gebreide ontwerpen en traditionele lovertjes, maakte indruk tijdens de Londense modeweek. Sharon Stone en Sarah Jessica Parker van de Amerikaanse soap 'Sex and the City' zijn maar enkele van zijn bekende klanten.

De 32-jarige Bibhu Mohapatra uit de Indiase deelstaat Orissa is aangesteld tot modedirecteur van het Franse modehuis J Mendel in New York. Indiase ontwerpers zoals Ritu Beri, Rina Dhaka, Suneet Varma en Sabyasachi Mukherjee worden uitgenodigd op belangrijke modehappenings wereldwijd. Indiase mode is aan een wereldwijde opmars bezig. Gerenommeerde westerse ontwerpers, van Armani tot Cavalli, pakken uit met collecties geïnspireerd door Indiase motieven, stoffen, kleuren en traditionele ontwerpen. Indiase modegoeroes kleden Hollywoodsterren, worden opgevoerd in toonaangevende modebladen en maken van Londen tot New York indruk op de internationale catwalk. Telkens wanneer ik mijn collecties in het westen toon, krijg ik de reactie: 'Het is prachtig, net de wedergeboorte van een prinses. Maar ik kan dit niet dragen.' Al begint dat laatste stilaan te veranderen, zegt Rohit Bal, een van India's meest toonaangevende modeontwerpers. Tegenwoordig hoor ik vaker: 'Ik wil dit dragen en ik kan het dragen.' Actrice Pamela Anderson en tennisster Anna Kournikova zijn alvast opgemerkt in Bals ontwerpen.

De Indiase textielsector is naar schatting 9,5 miljard dollar waard. De Indiase mode-industrie is goed voor zowat 60 miljoen dollar, maar verwacht wordt dat die de komende jaren snel zal groeien.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!