Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow De sportcultuur binnen de Indiase Samenleving
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
De sportcultuur binnen de Indiase Samenleving E-mail
Image "Hoe kan een land met 1,1 miljard inwoners geen Olympische medailles winnen?" is een vraag die nog elke dag wordt gesteld in India. In meer dan honderd jaar heeft India slechts vier individuele medailles gewonnen. Niet één daarvan is een gouden medaille! Het vooruitzicht voor de Olympische spelen in Peking is niet veel rooskleuriger. Hoewel Indiase sporters het beter doen op de Aziatische Spelen en de Commonwealth Games' geeft deze simpele vraag de positie die sport in India inneemt, en in het verlengde daarvan innovatie en ontwikkeling op dit gebied.
Toch is in India sport zeer populair, en wordt het meer en meer gezien als interessante carrièremogelijkheid. Met name cricket is razend populair. Volgens veel Indiërs zijn cricket, hockey, voetbal, gewichtheffen, boog-, geweer- en pistoolschieten, samen met enkele traditionele nationale sporten diep geworteld in de Indiase psyche. De cijfers spreken dat echter tegen. Er zijn veel meer bewonderaars dan beoefenaars. Sport werd gezien als 'een manier om de lichamelijke mogelijkheden ten volle te benutten'. De actief beoefende sporten in het oude India waren jagen, zwemmen, boogschieten, paardrijden, worstelen, touwvechten en vissen. Daarna kwam de nadruk te liggen op de martial arts, die niet alleen persoonlijke verdedigingskunst omvatten, maar ook intensieve lichamelijke en mentale trainingsoefeningen.

De omvang van de bevolking heeft niet geleid tot een evenredig aantal topsporters of een aanzienlijke toestroom van jong talent. Er is geen sprake van een ontwikkelde sportcultuur en infrastructuur. De regering heeft een diepgaande analyse gemaakt van de oorzaken en knelpunten, en recent een beleid gepresenteerd dat zou moeten leiden tot grote veranderingen, met name in relatie tot onderwijs, selectie en begeleiding van toptalent en wetenschappelijke onderzoek ter ondersteuning. Slechts door grootschalige aanpak en ingrijpende veranderingen in beleid en financiering kan dit worden bereikt.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!