Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Uniek huwelijk hield 2 uur stand
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Uniek huwelijk hield 2 uur stand E-mail
ImageVeel hindoe-huwelijken worden geregeld door de ouders van de bruid en bruidegom. Het huwelijk zelf duurt een paar dagen, met veel rituelen en plechtigheden. Het huwelijk kan overal plaatsvinden: bij de bruid thuis of in speciaal gehuurde feestzaal. De bruid draagt speciale sieraden en een rode zijden sari. Ze zit met de bruidegom voor een heilig vuur terwijl de priester gebeden opzegt en voedsel offert aan de goden. Dan lopen bruid en bruidegom zeven keer om het vuur heen om hun huwelijk te symboliseren. Na de huwelijksplechtigheid gaat de bruid bij haar man en zijn familie wonen. Voor haar huwelijk worden de handen en voeten van de bruid versierd met rode mehndi-patronen. De bladeren van de mehndi of henna-plant worden gemalen en tot een papje gemengd waarmee de bruid beschilderd wordt. Na een paar uur wordt de gedroogde pasta afgewassen, waarbij het patroon achterblijft.
In India is onlangs één van de kortste huwelijken uit de wereldgeschiedenis manifest geweest. Amper twee uren na de voltrekking van de huwelijksplechtigheid keerde een Indiase vrouw haar bruidegom de rug toe. Zij bleek aangeslagen te zijn door het feit at de man plotseling een extra toeslag wou op de bruidsschat.

De echtgenoot eiste van de ouders van het meisje een opleg van omgerekend 1.000 euro. De vader had reeds meer bruidsschat betaald dan zijn bescheiden lerarenloontje toeliet. De aanstaande bruidegom had reeds een stapel sieraden, cash en een scooter uit de brand gesleept. "Hoe zou ik de rest van mijn leven met zo'n man kunnen doorbrengen", jammerde de 18-jarige vrouw. De vader van de bruid probeerde de zaken van de positieve kant te bekijken. "We hebben veel geld verloren aan dit huwelijk, maar we hebben ten minste het leven van onze dochter gered".

Bruidsschatten geven of aannemen is in principe verboden in India, maar niettemin is de praktijk nog steeds wijdverbreid. De kosten van het huwelijk brengen de families van jonge meisjes vaak aan de rand van het bankroet. Elk jaar maken de media gewag van honderden jonge, getrouwde vrouwen die gefolterd worden in een poging om een grotere bruidsschat los te weken. In India werd bijvoorbeeld een man gearresteerd omdat hij zijn tweelingdochtertjes levend begroef. De meisjes waren zes dagen oud. De man had liever een zoon gehad. Terwijl zijn vrouw sliep, nam de man woensdagavond hun dochtertjes mee en begroef hen in een put. De kinderen stierven. Eén dag later werd de man opgepakt.

Arme mensen in India hebben liever een zoon dan een dochter, omdat ze bij het huwelijk van een dochter een bruidsschat moeten betalen. Dit is voor velen niet op te brengen. Volgens internationale organisaties zijn in India de afgelopen twintig jaar tien miljoen zwangerschappen vroegtijdig beëindigd, toen bleek dat er een dochter op komst was. Er zijn nu veel meer mannen dan vrouwen in het land.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!