Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow Kareena Kapoor, geliefd en gehaat…
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Kareena Kapoor, geliefd en gehaat… E-mail
Kareena KapoorKareena Kapoor is de zoveelste telg uit de Kapoor clan. Ze is geboren op 21 september 1980 en de tweede dochter van actrice Babita en acteur Randhir Kapoor. Haar bekende grootvader en overgrootvader zijn Raj Kapoor en Prithviraj Kapoor. Haar zus is Karishma Kapoor. Volgens haar eigen zeggen lijkt zij op een jongere versie van haar moeder Babita, met haar goed gevormd lichaam en volle lippen.

Deze ambitieuze jongedame die we voornamelijk van het witte doek kennen, heeft daarnaast ook een gewoon leven en hobby´s. Paardrijden, koken en eten doet ze het liefst. Ze kookt van alles zoals Indiaas, Chinees, pasteitjes, cakes bakken enzovoort. Ze is idolaat van niemand minder dan Kajol. En heeft momenteel een relatie met de acteur Shahid Kapoor.

Met een beroemde familie, die één van de grondleggers is van de Indiase filmindustrie zou je denken dat Kareena zich nergens druk over hoeft te maken. Alle deuren gaan voor haar open. Echter, er word heel veel van haar verwacht. En dat zet nogal een druk, maar ze gaat gewoon door.
Kareena is onofficieel betiteld tot de meest openhartige actrice van Bollywood. Ze wordt door sommige gezien als een schreeuwerig en opschepperig persoon, maar krijgt desondanks het toch voor elkaar om een bloeiende carrière op te bouwen in Bollywood. Zelf beweert ze dat ze de meest onbegrepen persoon is in de filmwereld. Maar toch is ze één van de grote favorieten van het filmpubliek.

Ze zou de rollen in ´Hum Dil De Chuke Sanam´ en ´Devdas´ afgewezen hebben, omdat ze liever een rechtenstudie wilde gaan doen. Verder zou ze erg onzeker zijn over haar rol als Paro in Devdas. We zullen het nooit weten of de films dan wel een hit zouden zijn geweest.

Haar ambities lagen dus niet in Bollywood, maar een rechtenstudie aan de universiteit van Harvard. Maar het lot besliste anders en zij stapte net als de rest van de familie, ook de filmwereld in. Haar eerste rol was in 2000 als Nazneen in de film `Refugee` samen met Abhishek Bachan. Ze was ervan overtuigd dat de film haar carrière goed zou doen. Ze wilt graag bekend staan als de heldin, niet als een ster. Helaas werd de film geen hit, wat iedereen zo graag gewild zou hebben. Maar de dame in kwestie bleef onbezorgd, ze had immers, en nog steeds, niets te vrezen. Voor de film heeft ze de `Best Debut (female) award´ gewonnen. In totaal heeft ze er drie gewonnen. Een `Special Acting award´voor Chameli en een `Best Actress award´ voor haar rol in Dev. In het begin van haar carrière bleef ze nogal hangen met de rollen van schoolmeisje, maar dat is inmiddels veranderd. Zoals haar rol in de film ´Aitraaz´. Ze was ook onder meer te zien in ´Kabhi Kabhi Khushi Gham´, ´Mujhe Kuch Kehna Hai´, ´Yaadein´, ´Ajnabee´, ´Chameli´, ´Dev´ en ´Fida´.

We kunnen haar in de komende tijd bewonderen in de films `Milenge Milenge´, `Dosti` en `Baijrao Mastani´.

Iedereen die zich met Bollywoodfilms en -nieuws bezighoudt kent de grillen van deze jongedame. Ook haar collega´s hebben wel eens met haar te maken gehad. Kareena zou eerst gevraagd zou zijn voor de rol in de hitfilm `Kaho Na Pyar Hai´. Maar dat werd uiteindelijk vertolkt door Amisha Patel. Haar relatie met Amisha is sindsdien erg bekoeld. Preity Zinta heeft zich ook niet geliefd gemaakt bij Kareena door zich in een artikel uit te spreken over privileges van kinderen van beroemde sterren. En daarin noemde ze ook Kareena. En ze heeft het misverstand, want dat was het volgens Kareena, nooit rechtgezet. De relatie is er niet beter op geworden tijdens de casting voor de film `Kal Ho Naa Ho. Ze werd ze vervangen door Preity! Nota bene door haar goede vriend Karan Johar. De film werd een groot succes en veranderde daarmee de sterrenstatus van Preity. Kareena zou de film verlaten hebben door geldkwesties. Wat vreemd voor iemand die graag de heldin wilt zijn en niet de ster.

Ook Bipasha Basu kan meepraten over haar ervaring met Kareena. Tijdens de opnames van de film `Ajnabee´, was Kareena, naar men zegt, geïrriteerd omdat de kleding van Bipasha meer aandacht kreeg dan die van haar. Een opmerking met een verwijzing naar de donkere huid van Bipasha was hiervan het gevolg. Ook met Bobby Deol en Salman Khan kan Kareena het niet vinden. Met de laatste heeft ze wel een nieuwe film gemaakt, ´Kyun ki´. Zou ze haar woorden dan toch teruggenomen hebben?

Kareena wilt niet betaald worden voor alleen maar mooi wezen voor de camera. Als een actrice, zo beweert ze, is ze totaal anders dan haar zus Karishma. Eigenlijk is ze de vrouwelijke versie van Shah Rukh Khan. Ze wilt bij iedereen geliefd zijn en mensen haar prijzen. Net als hem wilt ze vele prijzen in ontvangst nemen. Met haar ´Best Debut Award´ was ze niet erg blij. Een citaat: "Everyone gets that, I want something bigger". Aldus Kareena Kapoor……

Geeta

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!