Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Toekomst Indiase Filmindustrie
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Toekomst Indiase Filmindustrie E-mail
ImageDe Indiase filmindustrie is voor het grootste deel gericht op de binnenlandse en de aanpalende markt. Maar slechts enkele Bollywoodfilms zijn in deze markten winstgevend. Dat komt doordat de lagere sociale klassen nu ook solvabel genoeg blijken te zijn om de kabeltelevisie te kunnen betalen. Tengevolge van deze plotselinge ommekeer kreeg de bioscoop een grote klap toebedeeld. Bovendien zijn de productiekosten hoog door de prijs van de steracteurs, het decor en de kostuums. Daarom probeert Bollywood steeds meer opbrengsten via buitenlandse markten binnen te halen. Internationale uitstraling is belangrijker dan ooit.
In India zijn elke dag ruim 14 miljoen mensen getuige van een zoetsappige Indiase film. Het land is dan ook de grootste filmproducent ter wereld. De meeste Bollywoodfilms laten zich kenmerken door beladen emotie, door een mix van drama, comedy, zang, dans, heroisch geweld en romantiek. Op gebruikelijke wijze dient de film een happy end te hebben, want de Indiase film is er vooral om het publiek te doen ontsnappen aan de bittere en bizare realiteit van alledag . Men schroomt zelfs niet veel remakes te maken van bekende Hollywood films. Meestal zijn het geen letterlijke remakes, omdat de films worden aangepast aan de Indiase cultuur. De gemiddelde Bollywood film duurt zeker een uur of drie.

In India zijn Bollywoodfilms waanzinnig populair. Per dag gaan er vijftien miljoen mensen naar de bioscoop. Dat bestrijkt ongeveer zestien procent van de Indiase bevolking. De industrie produceert meer dan 1400 films per jaar. Dat maakt Bollywood tot de grootste filmindustrie ter wereld. Films als Dhoom baraber dhoom; Baabul ,Hum Aapke Hain Kaun, zijn echte kaskrakers. Indiers kennen het verhaal dat in elke film terugkomt, en gaan graag naar de film om te ontsnappen aan de harde levensomstandigheden en extreme armoede van het dagelijkse leven. Maar de filmindustrie betekent veel meer dan dat. Er is een hele mode-industrie geinspireerd op de filmact, vertelt Tushar Vijaysinh, een Indier die Bollywoodfilms in Belgische zalen brengt. Vooral jonge mensen willen dezelfde kleren dragen als de acteurs. De grote Bollywoodsterren zoals Abhishek Bachchan, Aishwarya Rai, Shah Rukh Khan en Hrithik Roshan moeten qua roem en verafgoding niet onderdoen voor hun collega’s in Hollywood. Van sommige Indiase filmsterren staat een wassenbeeld in Madame Tussaud’s in Londen. Aan de filmindustrie is ook de muziekverkoop gekoppeld: voor de film uitkomt, ligt de cd met filmmuziek al in de winkels. Aan de hand van het succes van de cd, schat de industrie het succes van de film in.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!