Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Straffeloos intimiteit met straatkinderen in India
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Straffeloos intimiteit met straatkinderen in India E-mail
ImageIn India kunnen toeristen die met straatkinderen hun bed in willen, nog zo goed als ongestoord hun gang gaan, zegt Yug Chowdhury, een advocaat van de Childline India. "Minder dan één geval op 10.000 wordt gerapporteerd, laat staan dat er een onderzoek en gerechtelijke vervolging komt". Vaak zijn de plegers van Blanke komaf waartegen Indiers liever niet willen optreden omdat Blanken tot de hoogste kaste zouden behoren. Het feit dat zij in hun ogen onrein voedsel gebruiken ( varken, rund etc.) en een onrein levenspatroon zouden op na houden, stoort hen niet.
Onlangs kwamen de activiteiten van twee blanke Britten in het openbaar nadat de Britse regering een rapport uitbracht over het kindersekstoerisme in Goa, een toeristische trekpleister aan de Indiase westkust. Een onderzoekspanel dat door het Indiase gerecht was aangesteld, kwam tot de conclusie dat de directie van de Anchorage-tehuizen, behorende tot één van deze goedhartige Britten, zich schuldig maakten aan kindermishandeling en misschien ook aan seksueel misbruik.

Blijkens verklaring van de kinderen zouden vrienden van de verdachten hen hebben meegenomen voor een amusant uitstapje naar Goa, alwaar zij op een bizarre en obscure wijze seksueel werden misbruikt. Childline India diende een klacht tegen de twee Britten in waarna beiden de vlucht namen. De ene werd vanuit de Verenigde Staten uitgeleverd aan de gerechtelijke autoriteiten in Mumbai, en de andere was intussen in Tanzania een nieuw opvangtehuis voor kinderen begonnen. Ook hij werd daar gearresteerd en aan Mumbai uitgeleverd.

Volgens een landsadvocaat zou de politie genoegzaam op de hoogte zijn van het gebeurde en rapporteerde op de zelfde wijze waarin de Nederlandse politie een uitblinker schijnt te zijn, dat de kinderen er hun toestemming toe zouden hebben gegeven, al komt seks met minderjarigen wettelijk gezien altijd neer op verkrachting. De redenering was dat de kinderen hierdoor in hun levensonderhoud konden voorzien, een soort individuele iontewikkelingshulp.

De gerechtelijke procedure die tegen de Britten werd ingezet, veranderde niet meteen veel in India. De Indiase nieuwssite Tehelka publiceerde een reportage waaruit bleek dat de deelstaatregering van Goa nog nauwelijks iets had ondernomen tegen het sekstoerisme dat het Britse rapport aan de kaak had gesteld. Twee Zwitsers slaagden die eerder in Mumbai wegens seksueel misbruik van straatkinderen waren veroordeeld tot zeven jaar cel, slaagden er zelfs in te ontsnappen door hun bewakers om te kopen. Tegen heel wat andere blanke buitenlanders die in India op heterdaad betrapt werden, leidde gerechtelijke vervolging zelfs niet tot veroordelingen, zegt Nishta Desai, een kinderrechtenactiviste uit Goa.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!