Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Indiase vrouwen met overgewciht streng aan sport
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Indiase vrouwen met overgewciht streng aan sport E-mail
ImageVolgens een recent onderzoek staat ruim de helft van de Indiase vrouwen die zich tot de nieuwe middenklasse van dit land mogen rekenen elke ochtend weer zuchtend op de weegschaal. Het feit dat hun echtgenoten hen in een kwade luim voor “Bhaisin “ (= zoiets als een vorstelijk gemest rund) verslijten, wil hen echt niet deren. En volgens artsen is het zo erg met hen gesteld dat ze serieuze gezondheidsproblemen kunnen verwachten. Dit tafereel haalde zelfs de voorpagina van vele vooraanstaande Indiase kranten. Volgens de bladen zouden de meeste Indiase vrouwen moddervet zijn met welke omvang zij zelfs presteren de nauwe gangetjes van de plaatselijke supermarkt veel meer te versperren dan een stoet geparkeerde winkelkarretjes.
De oorzaak hiervan is de enorme verleiding om allerlei vettigheid naar binnen te werken. Om de honderd meter staat een straatstalletje waar de pakora's, de patti's en de samosa's belletjes liggen te blazen in de walmende olie. Het Indiase snoepgoed is heerlijk, maar drijft standaard in een badje honing. En ook McDonald's is hier vreselijk populair. Ze verkopen natuurlijk geen hamburgers van rundvlees, maar broodjes schapenburger. Toch waait er een frisse wind over het Indiase welvaartlandschap : niet zo heel lang geleden was overgewicht in India nog een teken van welvaart, maar het westerse schoonheidsideaal heeft deze achterhaalde Indiase denkwijze geknepen en ingehaald. Filmsterren, popsterren en fotomodellen zijn hyperslank. Miss World en Miss Universe, beiden afkomstig uit India, gelden als grote voorbeelden voor de Indiase jeugd.

Fors gebouwde moderne Indiase vrouwen tegen de dertig bijvoorbeeld, klagen regelmatig dat ze niet meer in hun spijkerbroek passen en nemen zich bijna dagelijks voor om minder te gaan eten en meer te gaan sporten. Minder eten lukt hen af en toe, het sporten helemaal niet. In idyllische parken, omzoomd met palmbomen en grasvelden, drommen de vette en mollige dames vaak samen voor hun alledaagse onderonsje. Na een paar uur over een ieder die ze kennen geroddeld te hebben, vegen ze het voorhoofd af en het sporten zit er weer op.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!