Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Kleinschalige ontwikkelingshulp aan India
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Kleinschalige ontwikkelingshulp aan India E-mail
ImageIn Nederland wordt er vanuit de optiek van de ontwikkelingssanmenwerking met het rijke India op kleine schaal exclusieve, handgemaakte producten uit Andhra Pradesh geimporteerd, waaronder stoffen, textielproducten en een bonte verzameling decoratieve, interieurproducten. Al de producten zijn handgemaakt, volgens oude, beproefde methoden. De producten worden ingekocht bij degenen die ze maken óf anders bij betrouwbare organisaties - zonder tussenkomst van handelaren en wordt ermee op papier i n ieder geval, redelijke prijzen en arbeidsomstandigheden voor de producenten gegarandeerd.
De producten waar de importeurs in Nederland zich op richten zijn sjaals en stola's, die voor een deel worden ingekocht bij een organisatie die verschillende weversgroepen in Andhra Pradesh heeft geadopteerd en deze groepen langs die weg op papier flink ondersteunt. Het overgrote deel van de sjaals worden ingekocht bij een vooraanstaande textielontwerpster die werkt met verschillende wevers, verspreid over Andhra Pradesh en de aangrenzende deelstaten. Zij is bekend in de Indiase modewereld en heeft ondertussen ook samengewerkt met Italiaanse modeontwerpers. Haar producten zijn uniek vanwege het deels op oude tradities berustende ontwerp. De sjaals en stola's zijn handgeweven en een groot deel is geverfd met 100% plantaardige kleurstoffen. De basismaterialen van de sjaals zijn wilde zijde, katoen en linnen. De sjaals/stola's zijn heel verschillend van maat. De prijs van de sjaals is afhankelijk van de maat, het basismateriaal en de gebruikte verfstoffen.

In een klein dorp in Andhra Pradesh wordt schellak gebruikt als afwerkingslaag voor een bekend houtdraaiwerk dat daar wordt gemaakt. De producten van de coöperatie zijn onmiddelijk herkenbaar aan de hoge kwaliteit, de bijzondere ontwerpen, de semi-transparante schellaklaag en vooral aan de warme aardse kleuren die worden gemaakt m.b.v. plantaardige ingrediënten. De ontwerpen zijn afkomstig van ontwerpers van vooraanstaande Indiase instituten. De productinnovatie is vooral de verdienste van het nieuwe 'patroon' van een houtdraaiersgilde, dat zich als idealist tot doel heeft gesteld het oude ambacht te moderniseren en nieuw leven in te blazen.Een veertigtal plaatselijke houtdraaiers heeft zich onder de bezielende leiding van een afstammeling van een invloedrijke, grondbezittende familie, verenigd in een coöperatie. Net als de andere houtdraaiers in het dorp gebruikt de coöperatie een lichte lokale houtsoort om kleine, decoratieve gebruiksvoorwerpen te maken. Daarin is dit gilde, getuige de grote vraag naar 'zijn' producten in India, ruimschoots geslaagd.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!