Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Bestaansrecht Indiase boeren in gevaar
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Bestaansrecht Indiase boeren in gevaar E-mail
ImageDe Indiase economie is zeer divers, met veel regionale en structurele verschillen. Enerzijds behoort India tot de tien meest geïndustrialiseerde landen ter wereld, met een hoog technologisch niveau op gebieden als ruimtevaart, kernenergie en satellietcommunicatie. Aan de andere kant is nog een groot gedeelte van de bevolking afhankelijk van de vaak kleinschalige landbouw. Het gebied rondom Mumbai is al decennia lang een belangrijk industrieel en commercieel centrum. Rond Bangalore heeft zich een soort Indiase ‘Silicon Valley’ ontwikkeld. Veel economische activiteiten vinden ook plaats rond de steden New Delhi en Madras. Arme staten zijn Bihar, Madhya Pradesh en delen van Oost- en Noordoost-India.
De boeren van India, inclusief de landlozen, leden van de inheemse volken en handwerkslieden van het platteland, waren in Delhi bijeengekomen om het land en zichzelf te verdedigen tegen de aanvallen van buitenaf van multinationals en de verloedering van binnenuit door hawala steekpenningen en corruptie (hawala verwijst naar een berucht Indiaas steekpenningen-schandaal ). India heeft met ongeveer 240 miljoen stuks vee de grootste veestapel ter wereld, maar de meIkproduktie van de Indiase koeien, de zeboes, en de waterbuffels is gering. Met hun 200 à 400 liter per jaar behoren ze tot de slechtste melkproducenten ter wereld. Ter vergelijking: een Nederlandse koe heeft een gemiddelde jaaropbrengst van ongeveer 5000 liter. Een van de Aktie-terreinen in de Operatie Vloed is dan ook de verbetering van de melkproduktie door kruisingen van Indiase koeien met Europese en Noordamerikaanse melkrassen (met name de Holstein-Friesian).

Het voortbestaan van de Indiase boeren, die 75 procent uitmaken van de Indiase bevolking en 25 procent van alle boeren op de wereld, staat op het spel. De natuurlijke hulpbronnen waar het boerenbestaan van af hangt - land, water, vee en zaden - worden hen ontstolen onder de nieuwe economische politiek, zoals de Wereldbank en de Wereldhandelsorganisatie (WTO) die voorschrijven. De Indiase boeren dreigen samen met hun stukje land verpletterd te worden door een onrechtmatige schuldenlast. Zij beloven elkaar te zullen blijven vechten voor hun bestaan en voor de toegang tot hun natuurlijke hulpbronnen, voor hun rechten zoals die verankerd liggen in de Indiase grondwet.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!