Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Indiase baby voert verwoed gevecht tegen cobraslang
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Indiase baby voert verwoed gevecht tegen cobraslang E-mail
ImageHoewel veel mensen zich terecht zorgen maken over het duidelijke gevaar dat de Indiase slangen vormen, is de slang een onmisbaar onderdeel van een ecosysteem dat ernstig bedreigd wordt door het verlies van natuurlijke leefgebieden en een sterke bevolkingsgroei. Veel slangensoorten spelen een belangrijke rol bij de beheersing van knaagdierenpopulaties, hoewel de koningscobra uitsluitend op andere slangen jaagt – zelfs slangen van zijn eigen soort.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat slangen een belangrijke rol in de Indiase cultuur innemen. De meeste mensen kennen de beroemde Indiase slangenbezweerders die cobra’s in het wild vangen en de giftanden verwijderen om een dodelijke beet te voorkomen. Slangenverering is een oude religieuze gewoonte in India en veel Hindoes offeren op Naag Pantsjami, de dag van het slangenfestival, eieren en melk aan de slangengoden.

In India werd een eenjarige baby tijdens een slangenverering verplicht in het strijdperk te treden met een gesteriliseerde cobra. Het jongetje probeerde zichzelf enigszins hulpeloos te beschermen tegen de aanvallen van het reptiel. Om ongelukken te vermijden, werd vooraf de mond van de slang dichtgenaaid en zijn giftanden verwijderd. Dierenrechtenactivisten stonden op hun achterste poten toen een filmpje ervan het internet haalde. Ze waarschuwen ervoor dat giftanden van cobra's heel snel teruggroeien, zodat de jonge baby's toch in levensgevaar verkeren. Jaarlijks komen verschillende slangenbezweerders bij hun gevaarlijke hobby om het leven. Toch probeerde het reptiel de baby zelfs te wurgen. Op de achtergrond moedigden omstanders het kindje aan terug te vechten. Dit ritueel wordt vooral beoefend in Kasimkota, in de Indiase deelstaat Andhra Pradesh.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!