Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow India blijft een bedreiging vormen voor China
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
India blijft een bedreiging vormen voor China E-mail
ImageChina trekt de meeste aandacht, maar India heeft minstens een gelijkwaardig groeipotentieel. Met rond 1 miljard inwoners en een gemiddelde jaarlijkse economische groei van 7% doet deze reus amper onder voor het Chinese morgenland. Een land als India, dat over de juiste kennis en efficiency beschikt, profiteert hier zeker. Daar komt bij dat het land over een enorme bevolking beschikt, zodat er genoeg patiënten gevonden kunnen worden voor klinische onderzoeken. De kosten per patiënt in deze onderzoeken zijn nog geen tiende van de kosten in de VS. Daar komt nog bij dat een typisch westers probleem als vergrijzing geen issue is. Nee, de grote uitdaging voor India is om genoeg banen te creëren voor haar beroepsbevolking, die inmiddels van 485 miljoen mensen in 2001 tot 695 miljoen is opgelopen. Een sector die sterk in het land in opkomst is, is de farmaceutische industrie. De Indiase markt is met 6 miljard dollar relatief klein, maar groeit snel. Voor diverse farmaconcerns worden groeipercentages afgegeven van meer dan 20%.
India wordt naast een succesvol IT-land ook een belangrijke bestemming voor productieactiviteiten. Uit een onderzoek van consultant Capgemini de specialist in industrieel onroerend goed ProLogis, blijkt dat India in de komende drie tot vijf jaar een bedreiging kan gaan vormen voor de positie van China als het mondiale centrum voor productieactiviteiten. De afgelopen 15 tot 20 jaar hebben westerse economieën de rol van India en China zien verschuiven van leveranciers van voornamelijk grondstoffen naar belangrijke aanbieders van productie- en serviceplatforms. Bovendien maken de consumentenmarkten van beide landen een sterke groei door. Terwijl China momenteel de populairste bestemming is voor de offshoring van productieactiviteiten, gaat de voorkeur uit naar India voor werkzaamheden op het gebied van IT, financiën en klantenservice. Echter, uit de antwoorden van meer dan 340 van de grootste internationale producenten uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië-Pacific blijkt dat India in de komende drie tot vijf jaar een belangrijke bestemming voor productieactiviteiten zal worden.

In het rapport staat dat de huidige ontwikkelingen erop wijzen dat een aantal belangrijke Chinese productiecentra te duur wordt in vergelijking met andere landen in de regio, waaronder India. Hierbij moet wel vermeld worden dat 43% van de bedrijven die hun productieactiviteiten naar India hebben verplaatst, hun oorspronkelijke doelstellingen niet hebben gehaald. De grootste belemmering vormden de gebrekkige productievoorzieningen en slecht georganiseerde supply chain-infrastructuur. Als de Indiase overheid bereid is sterk in deze infrastructuur te investeren, dan moet het mogelijk zijn buitenlandse productieactiviteiten aan te trekken en het aanwezige potentieel te benutten.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!