Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Indiase vraag naar goud gevoed door culturele- en religieuze tradities
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Indiase vraag naar goud gevoed door culturele- en religieuze tradities E-mail
ImageGouden sieraden vertellen van alles over de status, levensstijl en ideeën van de draagster. Maar je kunt er ook maatschappelijke veranderingen aan aflezen. De (symbolische) waarde van gouden sieraden is juist erg afhankelijk van plaats, tijd en context. Een sierlijke oorbel met gedetailleerde motieven. Of een enorm grote 24-karaats schakelketting. Ingelegd met diamant, robijn of lapis lazuli. In een bankkluis, sokkenla of juwelenkistje. De mogelijkheden van het gouden sieraad lijken onbeperkt. De populariteit van gouden sieraden is dan ook van alle tijden en windstreken. Van Cleopatra tot bling-bling hiphopsters, van Indiase Bollywoodsterren tot buurvrouw Sjaan: iedereen wordt betoverd door de glinstering van goud. Maar gouden sieraden hebben niet voor iedereen dezelfde betekenis.
Het sterke investeringsklimaat en de toenemende fysieke vraag uit voornamelijk India en China zijn een derde reden. De Indiase overheid heeft als plan de importregels te versoepelen om ten behoeve van de enorme consumptiemarkt in India te zorgen voor een solide voorraad goud. India is een land met circa 1 miljard inwoners, waar 75% (700 tot 800 ton) van de totale goudbehoefte moet worden geïmporteerd om aan de vraag te kunnen voldoen. Volgens handelaren heeft een vrije markt als belangrijk nadeel dat het metaal eenvoudig kan worden gebruikt voor het witwassen van zwart geld.

In termen van detailhandelswaarde, is de VS de grootste markt voor gouden sieraden, terwijl India de grootste consument blijft voor wat betreft volumes, goed voor 22% van de vraag in 2008. De Indiase vraag naar goud wordt gevoed door culturele en religieuze tradities die niet direct zijn gekoppeld aan wereldwijde economische trends. In het algemeen wordt de vraag naar sieraden gestuurd door een combinatie van betaalbaarheid en aantrekkelijkheid bij consumenten, en gaat omhoog gedurende periodes met stabiele of langzaam stijgende prijzen, en omlaag tijdens periodes van volatiliteit in prijzen. Een gestaag toenemende prijs versterkt de inherente waarde van gouden sieraden, wat een intrinsiek onderdeel is van hun aantrekkelijkheid. De consumptie van sieraden in de ontwikkelingsmarkten is de afgelopen jaren snel toegenomen na een periode van gestage afname, maar verschillende landen, waaronder China, bieden nog steeds een behoorlijk potentieel voor toekomstige toename in de vraag.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!