Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Lopende- en geplande ontwikkelingen in India
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Lopende- en geplande ontwikkelingen in India E-mail
ImageDe verbeterde relaties met India brengen voor de Pakistaanse economie zowel kansen als uitdagingen met zich mee. De bilaterale handel is sinds 2001-2002 meer dan verviervoudigd - tot ongeveer 1,2 miljard dollar in 2006/07 - maar de handelsbalans blijft grotendeels negatief voor Pakistan. Voor de problemen die een vrij personen- en goederenverkeer belemmeren, worden langzamerhand oplossingen gezocht (rechtstreekse handel met vrachtwagens is sinds de herfst van 2007 toegelaten), en de afschaffing van de diverse handelsbarrières zou de handelscijfers in de toekomst nog moeten verbeteren.
Voor wat Iran betreft lijkt de planning voor het IPI-gaspijpleidingproject tussen Iran, Pakistan en India stilaan in het eindstadium geraakt te zijn. De prijs die door Teheran wordt gevraagd blijft echter het voornaamste struikelblok, en momenteel blijkt nu India, waarschijnlijk onder Amerikaanse druk, minder enthousiast te zijn om het project af te ronden. Dit project zou eventueel echter al vorm kunnen krijgen als een akkoord tussen Iran en Pakistan bereikt wordt, en India zou het project dan eventueel in een later stadium kunnen vervoegen.

India studeert thans op akkerbouw op zee, groenteteelt in de golven. De hoeveelheid plantaardig plankton (fytoplankton, minuscule organismen) dat in de oceanen groeit is onvoorstelbaar groot. Als dat plankton kan worden omgezet in voedsel voor menselijke consumptie, kan dat een basis voor de wereldvoedselvoorziening worden. Nu staat fytoplankton aan de basis van de hele voedselketen in zee, zodat bijna alle vissen daar, direct of indirect, van leven. Die voedselketen mag niet worden vernield. Daarom moet misschien een methode gevonden worden om de planktonkweek op ecologisch verantwoorde wijze op te peppen. En er moet 'nog even' een manier worden bedacht om dat voedsel te oogsten.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!