Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow De ontwikkeling van het fenomeen dochter in India
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
De ontwikkeling van het fenomeen dochter in India E-mail
ImageVoor iemand die het niet beter weet zou de beruchtste hoerenbuurt in India, gelegen tussen twee historische toegangspoorten, een reguliere winkelstraat in het chaotische Delhi voorstellen. Maar boven de ijzer- en elektriciteitswinkels lonken de sexy geklede meisjes achter getraliede ramen naar betaalgrage blanke sekstoeristen uit Europa die er met hun uitkering vertoeven als keizers. Een flink percentage van de hoeren hier zijn Bedia en horen bij een prostitutiekaste afkomstig uit de deelstaat Madhya Pradesh.
Het is niet voor niets dat juist in prostitutiekasten als de Bedia en de Perna de geboorte van een meisje wordt gevierd, dit in tegenstelling tot de rest van India. Een meisje zorgt in de toekomst voor inkomsten voor de familie. Desalniettemin wordt er met hulp van lokale hulpverleners afkomstig uit veertig deelnemende dorpen, getracht jongens én meisjes de schoolbanken in te krijgen om hen te behoeden voor het prostitutieleven en een toekomst te bieden. Tot hun tiende blijven ze bij hun moeders, daarna worden ze teruggestuurd naar hun oorspronkelijke dorpen. Want GB Road, zoals de hoerenbuurt heet, is te gevaarlijk voor opgroeiende kinderen.

Bovendien zijn volgens de tradities van de Bedia de meisjes tegen die tijd rijp voor de officiële toetreding tot de prostitutie. Via een speciale ceremonie, de Nath Utarna, worden meisjes ontmaagd door de hoogste bieder. Bedragen die kunnen oplopen tot tienduizend roepie (ongeveer 200 euro), een vermogen voor haar familie. 'Een onderwijsprogramma, liefst vanuit de overheid, is de enige manier om deze meisjes en jongens een andere toekomst te bieden. Zoals prostitutie zich als een ziekte door deze gemeenschappen heeft gevreten, zo moeten we nu onderwijs verspreiden. Met steun van de organisatie MRYDO hebben de dorpelingen een eigen organisatie opgericht, Suharna Sawera (aangename morgen), waar via microkredietprogramma's de vrouwen een eigen inkomen kunnen verdienen. Hierdoor hopen vele ouders hun dochters van de prostitutie te kunnen afhouden.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!