Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Het wonderbaarlijke effect van neembomen in India
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Het wonderbaarlijke effect van neembomen in India E-mail
ImageOp dit moment groeien in India, Zuidoost-Azië en West-Afrika ca. 18 miljoen neembomen. De neemboom groeit in tropische en subtropische gebieden in droge, maar ook in regenrijke regio's. In het wild vindt men hem vooral in de Indiase droge bossen. Hij wordt ook gecultiveerd en als schaduwgevende straatboom geplant. Uit wetenschappelijke laboratoriumtests is gebleken dat deze volksmedicijn inderdaad tegen virussen, schimmels en bacteriën werkt, maar vooral ook als bestrijdingsmiddel tegen schadelijkje insecten op planten.
Traditioneel passen de mensen in India bij allerlei klachten delen van de neemboom toe: bladeren, bloemen, vruchten, schors. Zij kauwen op takjes en bladeren om hun tanden en tandvlees gezond te houden; bij huidproblemen smeren zij zich in met het sap van bladeren; neemthee wordt gedronken bij maagklachten of gebruikt als tonic. Zij leggen neembladeren in hun bedden en boeken, graanschoven, keukenkasten en wc’s om er ongewenste diertjes uit te weren. Producten van de neemboom kunnen pijnen, koortsen, infecties en andere ziektes verlichten en genezen. In vele streken van India eet men op nieuwjaarsdag snoepgoed waar neembladeren aan toegevoegd zijn. Hiermee wordt gesymboliseerd dat zowel het zoete als ook het bittere in het leven verdragen moet worden.

Tijdens het feest Nandarvo wordt het sap van de neemboom aan de goden, later aan dieren en mensen geofferd. In een aantal streken van India kauwt men neembladeren om ze later uit te spugen, ten teken dat men alle zorgen van zich af gooit. Hindoes baden op nieuwjaarsdag in een aftreksel van neembladeren om lichaam en ziel te reinigen, hoewel er in de praktijk van de zielsreiniging weinig merkbaar is in de intermenselijke relatie. In de ayurvedische geneeskunde spelen neemproducten een belangrijke rol. Zij adviseert om aan het einde van de winter 15 dagen lang neemboombladeren te eten om een heel jaar lang geen last van ziektes te hebben. Extracten van neemzaden en -bladeren worden ook in de cosmetica-industrie gebruikt: voor haarverzorgingsproducten (vol en glanzend haar), huid - en nagelverzorgingsmiddelen. Neemolie werkt goed bij nagelbedontstekingen. Ook in tandpasta’s worden neemstoffen verwerkt.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!