Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Vrouw zonder man man in India anno 2008 nog steeds ondenkbaar
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Vrouw zonder man man in India anno 2008 nog steeds ondenkbaar E-mail
ImageIn India is het huwelijk een vangnet. Je hebt er geen uitkeringen of kinderbijslag zoals in Nederland. Veel vrouwen worden niet opgevoed met het idee dat ze gaan werken. Huisvrouw en echtgenoot zijn is eigenlijk hun beroep, financieel ondersteund door hun man. Trouwen is dus een manier om te overleven. Voor jonge, ambitieuze vrouwen die hard studeren of een goeie baan hebben, is trouwen al iets minder het hoogste goed. Rond hun twintigste komt onvermijdelijk het moment waarop hun ouders informeren of zij al op zoek moeten naar een geschikte kandidaat. Toch zijn er vrouwen die de uitvlucht naar het buitenland nemen vanwege een studie of een baan.
Van alle vrouwen in India is één procent ongehuwd. Een groot verschil met een land als Nederland waar zestien procent van de vrouwelijke bevolking geen trouwring draagt en ook niet samenwoont. Hoewel de levensverhalen van de vrouwen vrij dramatisch zijn, doen ze er niet sentimenteel over. Ze zien zichzelf absoluut niet als slachtoffer en zijn juist eerlijk over hun gevoel van onveiligheid als alleenstaande. Bovendien hebben ze vaak last van roddel en achterklap.

Het hindoeïsme als godsdienst nummer 1 in India wijst de vrouwen hun plek ion de samenleving. Het huwelijk is niet alleen diep verankerd in de Indiase cultuur. Op veel altaren wordt geofferd voor de populaire godin Sita, de trouwste en braafste vrouw aller vrouwen, vrij van alle zonden. Zelfs in 2008 wordt er nog neergekeken op vrouwen die zonder man door het leven gaan. Vanuit de hindoeïstische filosofie is de vrouwelijke energie een gevaarlijke kracht. Een vrouw zonder man is net een vulkaanuitbarsting, een wervelstorm. Een vrouw heeft een man nodig om haar richting te geven.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!