Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Miraculeuze ontwikkeling Indiase luchtvaartmaatschappijen
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Miraculeuze ontwikkeling Indiase luchtvaartmaatschappijen E-mail
ImageAlgemeen wordt India, dat maar liefst 88 keer zo groot is als Nederland, beschouwd als een van de snelst groeiende luchtvaartregio’s in de wereld. Het land telt zes internationale luchthavens en meer dan vierhonderd andere luchthavens. De Indiase regering is van plan de vliegvelden van Delhi, Mumbai, Chennai en Kolkata – de vier voornaamste luchthavens van het land – te leasen aan private ondernemingen. Zulke concepten worden met veel succes op luchthavens in andere landen toegepast. Daarnaast lopen er projecten voor de bouw van nieuwe, internationale luchthavens bij Bangalore, Hyderabad en Goa. De luchthavens van Delhi en Mumbai zijn al gemoderniseerd. Om in de groei van het vliegverkeer in dit uitgestrekte land te voorzien, overwegen de Indiase luchthavenautoriteiten om ook een aantal kleinere luchthavens te ontwikkelen. In een studie van de National Council for Applied Economic Research (NCAER) wordt de verwachting uitgesproken dat de Indiase markt in 2010 op binnenlandse routes 56 miljoen passagiers en op internationale routes 32 miljoen passagiers zal tellen. Een kleine 70 procent van het binnenlandse vliegverkeer is in handen van particuliere luchtvaartmaatschappijen.
Volgens een bepaling van de Indiase overheid moeten Indiase luchtvaartmaatschappijen zich na hun oprichting eerst vijf jaar in het binnenlandse vliegverkeer in India bewijzen, voordat zij toestemming krijgen om op internationale bestemmingen te vliegen. Dit kunnen alleen puur Indiase airlines – dus geen joint ventures – zijn, want buitenlandse luchtvaartmaatschappijen is het niet toegestaan om te participeren. De sympathiekste Indiase binnenlandse luchtvaartmaatschappij Air Deccan is er zo één die in augustus 2003 met één ATR-42 vliegtuig begon met vier vluchten per dag en nu in het bezit is van een vloot van negenendertig toestellen, waaronder negentien Airbus A320’s.

Het beleid van Air Deccan wordt bepaald door oprichter en CEO Captain Gopinath. Zijn gepassioneerde sociale boodschap is dat iedere Indiër zich een vliegreis moet kunnen veroorloven. Voor 99 procent van de Indiase bevolking is dit namelijk nog onbereikbaar. Na enkele moeilijke jaren stapte de maatschappij in oktober 2006 over op een nieuwe strategie en konden er met steun van een consortium van Europese banken zestig Airbus A320’s worden gekocht. Afgelopen juni kocht de Indiase luchtvaartmaatschappij Kingfisher Airlines 26 procent van de aandelen in Air Deccan, met de mogelijkheid om er later nog 20 procent bij te kopen. Voorlopig blijven Kingfisher Airlines en Air Deccan afzonderlijke maatschappijen, maar op termijn zullen zij worden geïntegreerd. Samen hebben zij dan controle over 30 procent van de gefragmenteerde luchtvaartmarkt in India.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!