Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Malafide prakrijken door Pepsi en Coca Cola in India
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Malafide prakrijken door Pepsi en Coca Cola in India E-mail
ImageIn India escaleerde een aantal jaren teriug een hevige Coca-colarel. In totaal waren er zeker 6 Indiase deelstaten die verstoken zaten om dit spul. In Kerala mocht je zelfs je voorraadje niet meer opdrinken. Oorzaak: een vernietigend onderzoek waarbij er zeer hoge gehaltes pesticiden werden gevonden.
Sindsdien is Coca-Cola begonnen aan een grote advertentiecampagne in haast alle Indiase kranten. Het concern heeft al vaker met het bijltje gehakt en probeert de schade te beperken.

De haat-en-nijd tussen de in India gevestigde aardsrivalen Pepsi Cola en de klassieke Coca Cola lijkt de laatste tijd enigszins bekoeld. Een keer verklikte PepsiCo dat die aan een paar Coca-Cola medewerkers het Recept te koop hadden aangeboden. Zowel PepsiCo India als Coca-Cola India zijn met meerdere producten bij allerlei louche zaken betrokken. De frisdrankjes zouden kanker, nier- en leverschade, geboorteafwijkingen, afwijkingen van het zenuwstelsel en slechtere immuniteit veroorzaken.

Alsof ze de beste vrienden zijn trekken de concerns nu samen ten strijde tegen het onrecht dat ze vinden dat hen is aangedaan, n.l. door hun malafidfe praktijken aan het daglicht te stellen. Uiteraard ontkennen ze met klem; de kwaliteit in India zou volgens hen even goed (of slecht) zijn als elders. Coca-Cola heeft er tijdens een rechtzaak die daarop volgde alles aan gedaan om te voorkomen dat bedrijfsgeheimen als bewijsstuk zouden dienen. De twee multinationals zullen nu alle zeilen bij moeten zetten om hun imago in India te redden en hun geheimen te beschermen. Een aantal kritische consumenten heeft hun conclusies inmiddels al getrokken.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!