Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Previews & Reviews arrow Persvoorstelling Krrish
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Persvoorstelling Krrish E-mail
Krrish'If you thought Superman was the ultimate Superhero' Well think again and meet Bollywood's Krrish??
Zo luid de ondertitel van één van de duurste producties uit de Indiase Cinema: Krrish. Vrijdag 23 juni 2006 was er een persvoorstelling, in Pathe Tuschinski te Amsterdam, waar ik met hoge verwachtingen naar toe ben gegaan. Daar werd ik samen met de andere pers vriendelijk ontvangen en een ieder kreeg enkele leuke goodies waaronder de audio CD van de film. Daarna was het eindelijk zo ver? We mochten naar binnen. Na een goede plek uitgezocht te hebben begon de film vrijwel gelijk. Stipt op tijd.

KrrishIn de eerste helft van de film waren grotendeels bergen, rivieren, bos, grote vlaktes en dieren te zien. Het waren prachtige shots van oogverblindende landschappen waar Priya (Priyanka Chopra) met haar vrienden op kampeervakantie was en Krishna (Hrithik Roshan) verliefd op haar raakt. Samen met zijn vriendjes, een paar kinderen, houdt hij haar voor de gek dat hij een geest is. Ondertussen vertoont hij steeds zijn bovennatuurlijke krachten door bijna vliegend te rennen, als een aap op een berg te klimmen en nog meer verbazingwekkende stunts uit te voeren? Meestal alleen om Priya te redden als ze weer onvoorzichtig is geweest. Na een hele leuke vakantie te hebben gehad gaat Priya terug naar Singapore, waar ze woont. Eigenlijk was de eerste helft niet meer dan een paar hysterische dames, veel lol, reddingsacties en een paar romantische scénes.

In de tweede helft was er daarentegen een omslag. Niet meer in de mooie-, rustige natuur, maar tussen de hoge gebouwen, drukke straten en vele criminelen in de stad Singapore ontmoetten Krishna en Priya elkaar weer. Krishna is dolgelukkig om Priya weer te zien en denkt dat alles nu goedkomt? Hij komt er echter later pas achter wat Priya?s bedoelingen met hem waren. Vol verdriet besluit hij terug te gaan naar India, maar wordt tegengehouden door een onbekende die hem vertelt dat zijn vader nog in leven is. Daarna moet Krishna een ongelooflijk wreed en zielig verhaal aanhoren over zijn vader, waar de hele zaal van is geschrokken. Ik zat werkelijk met open mond te kijken naar bepaalde scénes!!

Nadat Krishna het verhaal heeft aangehoord is hij vastbesloten om te blijven en zijn vader te redden, maar ook om wraak te nemen op degenen die hem kwaad hebben geaan. Priya steunt hem hierbij, omdat ze - zoals al te verwachten was - toch echte liefde voor hem is gaan voelen. Hierna start de jacht op de professor en tijdens deze jacht ziet men pas echt wie Krrish is en wat zijn krachten zijn.

KrrishHet mooiste in deze film vond ik dan ook de actiescénes. Deze waren professioneler en beter dan in welke andere Indiase film tot nu toe. Het heeft af en toe een Matrix stijl, maar de producers zijn er naar mijn mening in geslaagd om ook een geheel eigen Krrish-stijl te ontwikkelen. Naast de vechtscenes vind ik de dansscénes heel mooi uitgevoerd. Niet alleen de romantische clips waren heel mooi, maar ook de andere clips. Bij één lied moest ik zelfs terugdenken aan de populaire 'Ek pal ka jeena' uit de film Kaho Na Pyaar Hai, waar Hrithik Roshan alleen door zijn danspasjes de harten van miljoenen meisjes veroverde.

Toch was de weg naar het einde het spannendst. Verrassende wendingen, hoog oplopende emoties, 'zuchtmomenten' en wonderbaarlijke vechtscénes zorgden ervoor dat je even alles vergat en met open mond zat te kijken, hopend op datgene wat iedereen zo graag wilt zien gebeuren: De slechterik verslagen, de liefde compleet en de familie herenigd.

Na afloop van de film hebben we nog even nagepraat en de meeste bezoekers waren aangenaam verrast door de film, inclusief ik !! Deze film is zeker de moeite waard om te gaan kijken. Het onderwerp is apart net als de uitvoering. Veel onverwachte stukken en vooral veel diversiteit. Naar mijn mening is 'Krrish' nu al een grote hit.

Rashna Doerga

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!