Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow India op zich een wereld van verschil/ onverschilligheid
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
India op zich een wereld van verschil/ onverschilligheid E-mail
Image“India is niet enkel onderworpen aan economisch imperialisme door de geïndustrialiseerde landen, maar ook door de eigen elites”, stelt Amit Bhaduri, een prominent Indiaas econoom. Steeds meer organisaties en actiegroepen klagen die groeiende ongelijkheid aan. Twee jaar geleden was India, "de grootste vrijemarktdemocratie ter wereld. Maar er nu komen er spanningen in het huwelijk tussen democratie en economie. Indiase organisaties komen steeds nadrukkelijker op voor de rechten van de armen in de stad en op het platteland die uit de boot vallen.

De strijd van de vissersbond bijvoorbeeld, is maar één van de vele lokale en regionale protesten in India en andere Aziatische landen. In Mumbai werd een betoging gepland rond het grote aantal zelfmoorden onder boeren, terwijl in Bangladesh 10.000 mensen betoogden voor veilige huisvesting. Het is interessant hoe elke actiegroep de Global Day of Action op een eigen unieke manier invult.

De mensen doen mee aan de Global Day of Action om te protesteren tegen de plannen van de overheid om de kustregio open te stellen voor investeringen in de toeristische sector en andere industrietakken,” zegt de voorzitter van de Kerala Fishworkers Union, een vissersvakbond uit het zuiden van India. “De projecten bedreigen de traditionele visserij.” Hij hoopt dat er door de internationale samenwerking tijdens de actiedag meer druk komt op New Delhi om de plannen terug te schroeven. India is niet enkel onderworpen aan economisch imperialisme door de geïndustrialiseerde landen, maar ook door de eigen elites. Steeds meer organisaties en actiegroepen klagen die groeiende ongelijkheid aan.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!