Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow Biografie: Himesh Reshammiya
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Biografie: Himesh Reshammiya E-mail
himeshOnlangs won Himesh Reshammiya de award voor 'Best Male Playback Singer' op de IIFA awards in Dubai. Enkele maanden hiervoor won hij dezelfde award tijdens de Zee Cine Awards in Mauritius en tijdens de Filmfare Awards. Het is dan wel het eerste winnende jaar voor Himesh, maar zijn muziek is al bijna een decennium te horen in Indiase films.

 

Himesh Reshammiya werd voor het eerst ontdekt door zijn werk in 'Pyaar Kiya To Darna Kya'(1998) en wel door Salman Khan. Ze werden goede vrienden en Salman gaf hem de mogelijkheid om aan meerdere films mee te werken, waarin Salman voornamelijk zelf speelde. Hierdoor heeft Himesh ervaring kunnen opdoen en heeft hij een eigen stijl kunnen ontwikkelen. Het gevolg hiervan was dan ook dat zijn naam een tijdje later voor het eerst verscheen in de film 'Bandhan' (1998) als meewerkend music director, samen met Anand Raaj Anand.

himeshHierna begon zijn carrière als music director pas echt. Sinds 1998 zijn z'n activiteiten alsmaar gestegen. Had hij in 1999 nog maar aan 1 film meegewerkt, waren het er al drie in 2000. In 2004 waren het er al 10, in 2005 waren het er 12 en in 2006 maar liefst 19!!! Wat staat 2007 hem te wachten? Het is nu al van 4 film uit 2007 bekend dat de muziek door Himesh verzorgd zal worden en dat zijn 'Namaste London', 'Alibaug', 'Anamika' en 'Dharam-Veer'.

In 2005 startte Himesh een tweede carrière: Zijn zangcarrière. Zijn debuutfilm was 'Aashiq Banaya Aapne'(2005) waarmee hij vrijwel gelijk naar de top steeg en de drie in de inleiding genoemde awards ontving voor de title song van deze film. Hierna, in januari 2006, heeft hij zijn eigen album uitgebracht: Aap Ka Surroor. Ook dit album werd succesvol, in het bijzonder het eerste lied op het album: Tera Surroor. Hiervan is vooral de remix versie erg populair geworden. Himesh heeft echter aangegeven dat hij meer in de filmindustrie wil werken dan als popzanger.

 

Dit zijn de films waarin hij tot nu toe te horen is als zanger:

Rocky (2006)
Ahista Ahista (2006)
Chup Chup Ke (2006)
Phir Hera Pheri (2006)
Tom, Dick And Harry (2006)
36 China Town (2006)
Humko Deewane Kar Gaye (2006)
Banaras (2006)
Aksar (2006)
Aashiq Banaya Aapne (2005)

Himesh heeft ook aangegeven niet voor andere music directors te willen zingen. Wel wil hij een uitzondering maken voor A.R. Rahman, omdat hij volgens Himesh de “Number 1” is. Nu maar afwachten tot dat ook echt gebeurd. Eerst zijn er dit jaar nog 11 films die moeten uitkomen met muziek van Himesh, waarvan de meeste met een grote starcast. Veelbelovend dus!!

Rashna Doerga

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!