Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow De invloed van de maffia binnen de Indiase Bollywood
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
De invloed van de maffia binnen de Indiase Bollywood E-mail
ImageVolgens de Indian Express hoeft de politie in Bombay Orkut vanaf nu "slechts een e-mailtje te sturen" om het IP-adres te verkrijgen van internetters die iets posten. Een woordvoerder verwacht volgens de krant op korte termijn eenzelfde afspraak te kunnen maken met 'U Tube'. Bovendien zijn op de site verschillende grote fanclubs actief van Indiase topcriminelen. Sommige kopstukken uit de georganiseerde misdaad in de miljoenenstad krijgen via Orkut zelfs huwelijksaanzoeken. Vooral de beruchte maffialeider Abu Salem zou populair zijn onder vrouwelijke Orkutbezoekers. Ook kwam Orkut in India onlangs in opspraak omdat zich op de site een groep van 'India-haters' verenigd had.
Bollywood sterren en filmmakers worden de laatste tijd geassocieerd met de Mumbai onderwereld. Van sommige was dat al bekend en sommige hebben zelfs nauwe banden met de maffia met behulp van de regisseurs en producenten. De arrestatie van Nazeem Riziv (producent van Chori Chori Chupke Chupke) en financier Bharat Shah moest een sterk signaal geven aan diegene die banden hebben met Chota Shakeel en/of andere maffia organisaties. Na deze arrestaties stond de onderwereld op een laag pitje tot er een idee ontstond om Aamir Khan te ontvoeren na het succes van de Indiase film Lagaan. Echter was het complot al ontdekt door de politie in Mumbai. Sindsdien lijkt het alsof de onderwereld minder actief geworden is in de Bollywood scène.

De voortdurende druk van de politie op Chota Shakeel's bende en de toenemende veiligheidsmaatregelen voor de bekende filmsterren heeft ervoor gezorgd dat de maffiabaas zijn invloed begint te verliezen in Bollywood. Het aantal afpersingen, bedreigingen zijn drastisch gedaald in het afgelopen half jaar. Sterker nog, er zijn haast geen klachten binnengekomen over afpersingen. Er hebben echter wel twee niet gerelateerde incidenten plaatsgevonden, enkele weken geleden. De mislukte ontvoering van Manisha Koirala in Chennai en de bedreigingen aan het adres van acteur Sohail Khan de broer van Salman Khan. Hoewel de politie het aantal bedreigingen omlaag heeft kunnen halen lijkt het alsof de onderwereld langzaam maar zeker weer terug komt.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!