Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Previews & Reviews arrow Recensie: Kabhi Alvida Naa Kehna
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Recensie: Kabhi Alvida Naa Kehna E-mail
KANK De Dood en Liefde komen onaangekondigd in het leven van de mens.... Kabhi Alvida Naa Kehna gaat over het verhaal van twee families, de Sarans en de Talvars, die elkaar niet kennen noch zijn verbonden. Omstandigheden brengen beiden tot elkaar. Dev Saran (Shah Rukh Khan) heeft een ongemakkelijke en problematische relatie met zijn echtgenote Rhea (Preity Zinta) en zijn zoontje Arjun (Ahsaas). Zijn woede over het groeiende succes van zijn echtgenote uit hij over al zijn geliefden.

De relatie van Maya Talvar (Rani Mukherjee) met haar echtgenoot Rishi (Abishek Bachchan) bestaat uit veel vraagtekens. Op de een of andere manier is ze niet in staat om genoeg liefde te uiten voor Rishi en is teleurgesteld over het feit dat haar liefde voor hem niet hetgeen is wat zij zelf verwacht van wat het gevoel van liefde zou moeten zijn. Dit probleem trekt haar steeds verder van hem vandaan, wat uiteindelijk uitmondt in echtelijke problemen.

De film
Kabhi Alvida Naa Kehna begint als een romantische drama, waarin Abishek Bachchan gaat trouwen met zijn jeugdliefde en Shah Rukh Khan, die met zijn vrouw praat over een contract van $ 5 miljoen na een voetbalwedstrijd. Na een aantal minuten al maakt de film een 180 graden draai doordat SRK en Rani elkaar treffen en in dat gesprek het eerste Kabhi Alvida Naa Kehna tevoorschijn komt. Dit veroorzaakt fricties tussen beide koppels.

De spanningen tussen de twee koppels komen geleidelijk op en bereiken twintig minuten voor de pauze een hoogtepunt. Dit hoogtepunt wordt bereikt door, dat aan de ene kant Shah Rukh Khan door Preity Zinda wordt gewezen op het feit dat zij de broek aan heeft in huis (zij is de man in huis) en de andere kant Abishek die zijn vrouw Rani te horen geeft dat zij hem geen liefde, geen intimiteit en geen kind heeft kunnen geven gedurende hun huwelijk.

KANKDe eerste anderhalf uur is niet helemaal vol met emoties, maar wisselt af met stukjes van vader Amitabh Bachchan (vader van Abishek in de film) erdoorheen, waarin zijn uitbundige levensstijl met mooie jonge vrouwen duidelijk naar voren komt.

In het gedeelte na de pauze verandert alles weer snel, doordat het vreemdgaan (tussen SRK en Rani) wordt ontdekt, en hun leven weer onderste boven wordt gegooid. Hoogtepunten hierin zijn: SRK, die zijn gevoelens uit voor Rani aan tafel waar iedereen (alle echtgenoten) bij zit, waarbij hij uiteindelijk afdoet met dat het een grapje was, SRK die bij het stoplicht wacht op Rani en ineens zijn echtgenote Preity op zich ziet afkomen.

Het einde is krachtig, maar erg onthutsend. Onthutsend voor hen in het publiek die geloven in de oude traditie. Er wordt gebroken met de oude Bollywoodstijl, doordat beide koppels (afzonderlijk) het besluit nemen uit elkaar te gaan, uiteindelijk toch vrienden blijvend (dit is de tweede Kabhi Alvida Naa Kehna).  Hier komt bovenop dat `het liefdespaar` (SRK en Rani) toch bij elkaar komt. Dit is dan de derde Kabhi Alvida Naa Kehna. Het eindcommentaar in de vorm van de stem van SRK had als strekking dat een huwelijk dat is gestoeld niet op liefde, gedoemd is te mislukken. De basis voor een huwelijk zou liefde moeten zijn.  

In hoeverre het publiek dit met open armen zal ontvangen is mijns inziens nog maar de vraag, omdat het toch lijkt alsof er met deze film een taboe wordt doorbroken door uiteindelijk na `het heilige huwelijk` nog plaats te maken voor `zuivere liefde`.  


Kamal

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!