Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow Profiel: Shiny Ahuja
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Profiel: Shiny Ahuja E-mail
ShinyIntussen kennen de Indian-Cinema-Liefhebbers hem allemaal wel. De police officer uit 'Karam', de militair uit 'Fanaa' en de gangster uit 'Gangster' natuurlijk. Shiny Ahuja is nog maar heel kort in de filmindustrie, maar heeft al twee awards in ontvangst mogen nemen, namelijk die van beste debutant en wel op de Filmfare en Zee Cine Awards.

 

Shiny's debuutfilm was eigenlijk de controversiéle 'Sins' (2005), maar werd pas ontdekt door zijn werk in 'Hazaaron Khwaishein Aisi' (2005). Deze film heeft voor Shiny naar eigen zeggen voor een grote verandering gezorgd in zijn carriére als acteur. Na deze film kreeg hij opeens heel wat aanbiedingen, waaronder Gangster, die onder het kijkende publiek het meest bekend is. Opvallend is dat zijn personages erg uiteenlopend zijn; een priester, een gangster, een politieagent, een militair? en in een volgende film zelfs een cardioloog en filmdirector.

Shiny wil zijn leeftijd niet bekend maken, omdat hij het idee heeft dat hij daardoor minder rollen aangeboden zal krijgen. Wel weten we dat hij jarig is op 15 mei en dat hij al ongeveer vijf jaar getrouwd is met Anu Ahuja. In zijn kinder- en tienerjaren deed hij veel aan sport. Hij speelde cricket, voetbal en volleybal. Daarnaast bracht hij veel tijd door in het theater, daar hij altijd al acteur wilde worden. Door dit voordeel was het voor hem minder moeilijk om een rol te krijgen in een film, aangezien hij toen niemand kende in de Indiase filmindustrie. Voordat hij begon met acteren deed hij ook modellenwerk. In zijn vrije tijd kijkt Shiny graag films.

ShinyEr is iets bijzonders met Shiny's eerste naam. Hij heet eigenlijk Roshan, maar wil Shiny genoemd worden. Verschillende personen uit de filmindustrie hadden Shiny voorgesteld zijn eerste naam te veranderen, maar hij weigerde dit. Als reden hiervoor gaf Shiny aan, dat hij erg gehecht is aan deze naam door zijn vader Suraj gegeven; 'He told me that I have to make his name Shine', aldus Shiny.

Enkele leuke weetjes over Shiny:
Religieus: Hij gelooft in God en is een toegewijde van Hanuman
Favoriete Hindi actrice: Meena Kumari
Favoriete Hindi acteur: Dilip Kumar en Shakti Kapoor
Lievelingskleuren: Blauw, groen en roze
Fascinatie: Snelle Auto's en motorfietsen

Aankomende films:
Zindagi Rocks: Sushmita Sen (29 september 2006)
Woh Lamhe: Kangna Ranaut (15 september 2006)
Metro: Shilpa Shetty (januari 2007)


Rashna Doerga

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!