Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow Profiel: Ayesha Takia
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Profiel: Ayesha Takia E-mail
AyeshaZoals vele andere actrices was het ook de droom van de inmiddels 20-jarige Ayesha Takia om actrice te worden. Al op 17-jarige leeftijd werd deze droom werkelijkheid toen ze haar eerste aanbod kreeg: Een hoofdrol in de film 'Socha Na Tha' (2005) naast Abhay Deol, neefje van Sunny en Bobby Deol. Dit was echter niet de eerste keer dat Ayesha voor de camera's stond.

 

Ayesha Takia begon op 4-jarige leeftijd met reclamespotjes. Intussen heeft ze er maar liefst zestig gedaan. Op 15-jarige leeftijd speelde ze in een videoclip van popster Falguni Pathak genaamd 'Meri Chunar Udd Udd Jaye'. Hierna was ze te zien in de videoclip "Shake it Daddy" waardoor ze veel bekendheid kreeg. Nadat ze had getekend voor haar eerste film 'Socha Na Tha', werd deze uitgesteld waardoor 'Taarzan' (2004), die eerder uitkwam, haar eerste film werd. Voor haar prestatie in deze film kreeg Ayesha de award voor beste nieuwkomer.

Voor haar filmrollen heeft Ayesha Hindi moeten leren, omdat ze uit een gezin komt waar grotendeels Engels wordt gesproken. Haar vader is Gujarati en haar moeder is half Brits en half Maharashtra. Ayesha woont in Mumbai. In haar vrije tijd wil ze het liefst boeken lezen, lange ritten rijden, tijd doorbrengen met familie, in café zitten met vrienden en muziek luisteren. Wat dit laatste betreft luistert ze heel veel naar trance, rock en ghazals.

AyeshaHoewel geen enkele film van haar tot nu toe een blockbuster is geworden, is ze toch heel populair. Vooral de mannelijke fans zijn niet weg te slaan. Dit komt natuurlijk door haar onweerstaanbare schoonheid. Eerder dit jaar kwam Ayesha in de top 10 te staan van 'India's 50 Most Desirable Women Alive', een poll uitgevoerd door India?s voornaamste glamour en lifestyle televisiekanaal.

Maar er zijn nog meer bijzonderheden aan deze talentvolle en beeldschone jongedame. Ayesha is erg gehecht aan dieren. Ze moedigt mensen aan om te stoppen met het gebruik van leer en andere dieronvriendelijke producten. Ze wil dat men aardig is voor dieren. Zelf is ze puur vegetarirsch. Daarnaast kan ze kieskeurig zijn over haar filmrollen. Ze voelt zich ongemakkelijk in een bikini en geeft aan dat ze alleen korte rokjes en korte topjes kan dragen, maar niet minder. Ze wil ook geen seksscénes doen.

Enkele weetjes over Ayesha:
Favoriete Hindi acteurs: Aamir Khan en Shahrukh Khan
Favoriete Hindi actrices: Sridevi en Rani Mukherjee
Favoriete filmdirector: Sanjay Leela Bhansali
Favoriete schrijver: Paulo Coelho
Fobie: Hoogte

Aankomende Films:
Dor (15 september 2006)
Kya Love Story Hai (2006)
Jalsa (2006)
Honeymoon Travels Pvt Ltd. (2006)
Salaam-E-Ishq (19 januari 2007)
Fool & Final (26 januari 2007)


Rashna Doerga

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!