Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow De vanzelfsprekendheid van corruptie in India
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
De vanzelfsprekendheid van corruptie in India E-mail
ImageVolgens de nieuwe Bribe Payers Index die samengesteld is door de NGO Transparency International worden landen naar corruptie beoordeeld. India is op deze lijst twee plekken gestegen en staat met een score van 3.5 op plek 72. Hoe hoger je op de index scoort hoe beter. Het ergste is het oorlogsgebied Kashmir, maar de rest van het land zit op 60 tot 80 % van die maximale corruptie score, ook de bekende, meer "vooruitstrevende" gebieden.
Maar India zou India niet zijn als de bemoeienis van vakbonden niet te omzeilen was. Men verdeelt de staf in zogeheten jobworkers die elk negen of tien werknemers onder zich hebben. Met dergelijke productie-eenheden voorkom je allerlei narigheid. Een ander voorbeeld van de Indiase plooibaarheid is de impressie van een Westerse journalist: “Bij mijn eerste bezoek kon ik op de luchthaven geen geld wisselen. Ik schoot een agent aan die het verkeer aan het regelen was. ‘Hoeveel wil je wisselen’, vroeg hij, en hij tastte direct naar zijn achterzak.” Toch oordeelt eren oprechte en integere Nederlandse zakenman anders over de corruptie van India: “ Ze weten dat ik geen steekpenningen geef om goederen in te klaren.

Ik laat zendingen gerust vier weken in hun loods liggen. Dus wuiven ze me nu gewoon door. Corruptie moet je niet bevorderen.” Vergeleken met Nederlandse kartelvorming in de bouwwereld of prijsafspraken tussen pompstations onderling is Indiase corruptie kinderwerk, meent hij. “In Nederland gebeurt het in het groot.” Het is misschien een rigoureuze ingreep van de Wereldbank geweest om India een krediet van 1 miljard dollar te onthouden omdat er corruptie zou zijn geroken. Het geld was bestemd voor een reeks projecten op het gebied van gezondheidszorg. Bij deze projecten zou sprake zijn van corruptie. De Wereldbank wilde het bedrag van de lening niet bevestigen, maar meldde wel op haar site dat "corruptie een belangrijk punt is omdat die de uitkomst van datgene waarvoor het geld is bestemd, ondermijnt".

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!