Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Gevraagd: Vrouwen voor Indiase mannen
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Gevraagd: Vrouwen voor Indiase mannen E-mail
ImageIndiase mannen kunnen geen vrouw vinden. De oorzaak: vrouwelijke foetussen worden al sinds jaren massaal geaborteerd. Volgens het Britse medische blad Lancet zijn er de afgelopen twintig jaar ongeveer tien miljoen vrouwelijke foetussen geaborteerd. Het is de zoon die de naam van de familie voortzet, geld binnenbrengt, voor de oude dag van de ouders zorgt en hen cremeert na hun dood. Dochters zijn omwille van de bruidschat een dure onderneming en worden beschouwd als de eigendom van de schoonfamilie. Het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNDP) bracht deze week een boekje uit om het fenomeen van de vrouwelijke foeticide onder de ruime aandacht te brengen en waarschuwde India opnieuw voor de demografische gevolgen. Veel ouders willen liever zonen, omdat ze voor meisjes bruidschatten moeten betalen. Bovendien zorgt een man traditioneel voor de inkomsten.
Het geboortecijfer van meisjes daalt er elk jaar. Moderne technieken maken het ouders mogelijk al voor de geboorte de sekse van het kind te laten vaststellen. Voorheen werden meisjes vlak na de geboorte gedood. Aborteren is 'makkelijker' dan het doden van een baby. Ondanks het vrouwentekort dat langzaam ontstaat in India, zijn meisjes in Punjab nog steeds niet populair. In de lokale dialecten betekent het woord meisje ook 'genoeg', 'dood', of 'te veel'. Meisjes worden gezien als last, omdat de families grote bruidsschatten moeten zien te verwerven om ze te laten trouwen. Zij kosten geld, terwijl mannen en jongens geld binnenbrengen.

Tengevolge hiervan is er een Indiaas Vrijgezellenleger ontstaan dat volgens berichten zelfs de Russische grens oversteken op zoek naar vrouwen. De aanval is een direct gevolg van de weigering van Rusland om meer vrouwen naar India te sturen waar volgens de laatste tellingen nog maar 650 vrouwen zijn op 1000 mannen. Het vrouwentekort is een direct gevolg van de Indiase voorkeur voor zonen, deze voorkeur wordt zowel cultureel als economisch bepaald. Bij de bank genomen zouden Hindoestaanse meisjes en vrouwen uit Nederland en Suriname , die in hun idyllische dagdromen met de beeltenis van een bollywoodster dollen, hun keuze kunnen uitbreiden richting India.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!