Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Indiase scholen laten seksuele voorlichting verdringen door de Ramayana.
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Indiase scholen laten seksuele voorlichting verdringen door de Ramayana. E-mail
ImageIn India zijn drie deelstaten, t.w. Maharashtra, Gujarat en Madhya Pradesh die seksuele voorlichting helemaal hebben verbannen uit alle openbare scholen. Ze vonden dat het onderwijzend personeel te onverbloemd op de taboethema's inging en dat er ook onbetamelijke afbeeldingen en foto's opdoken. De privé-scholen in de drie deelstaten geven wel nog les over voortplanting en intimiteit, maar zijn op vele plaatsen terughoudender dan voordien, om geen aanstoot te geven. Onder de deelstaten die het voorbeeld van de drie preutse staten willen volgen, bevinden zich Kerala en Karnataka, nochtans twee deelstaten die als progressief doorgaan en waar relatief veel mensen kunnen lezen en schrijven.
In totaal willen elf Indiase deelstaten geen seksuele voorlichting meer op openbare scholen en lezen stukken voor uit de Ramayana tengevolge waarvan de leerlingen beginnen in te dutten. De toenemende preutsheid maakt de strijd tegen aids daardoor heel moeilijk.

De nieuwe trend maakt de strijd tegen aids er niet makkelijker op Volgens de VN leefden er in 2005 in India 5,7 miljoen mensen die besmet waren met HIV, het virus dat aids veroorzaakt. De Indiase overheid houdt het bij 2,5 miljoen. Er bestaat geen discussie over dat er meer moet gebeuren om te verhinderen dat het virus zich verder verspreidt. Volgens UNAIDS is het leeuwendeel van de besmettingen te wijten aan onveilige seks tussen heterokoppels, vooral tussen jongeren. Zelfs de Indiase regering, die het probleem graag minimaliseert, geeft toe dat het aantal besmettingen onder homoseksuele mannen en druggebruikers toeneemt. Leerkrachten die deelnemen aan het programma "Life is Precious" (het leven is kostbaar) krijgen een handboek en een interactieve CD waarmee ze hun leerlingen aan het praten kunnen krijgen over een onderwerp dat velen doet verstommen. Men kwam via dit programma te weten om 'nee' te kunnen zeggen als je niet geïnteresseerd bent in seks."

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!