Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Previews & Reviews arrow Recensie: Lage Raho Munna Bhai
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Recensie: Lage Raho Munna Bhai E-mail
Lage Raho Munna BhaiLage raho munna bhai is een productie van Vidhu Vinod Chopra. Het scenario is geschreven en uitgevoerd door Rajkumar Hirani, Abhijit Joshi en Vidhu Vinod Chopra. Shantanu Moitra verzorgt de muziek en Subrana Rau Chaudhurie heeft zich met de choreografie bezig gehouden.

In deze komedie zijn de hoofdrolspelers; Vidya Balan, Sanjay Dutt en Arshad Warsi. Munna Bhai (Sanjay Dutt) wordt verliefd op de radiopresentatrice Jaanvi (Vidya Balan). Hij is verliefd geworden op haar stem, want hij heeft haar nog niet gezien. Als hij een keer de mogelijkheid krijgt om haar te ontmoeten zet hij alles op alles om dit te bewerkstelligen. Hiervoor moet hij de Mahatma Gandhi Quiz winnen. Circuit (Arshad Warsi) helpt hem mee, op zijn criminele manier.

Als hij haar dan eindelijk ontmoet doet hij zich voor als een geschiedenisprofessor. Jaanvi is erg onder de indruk en vraagt hem om een lezing over Mahatma Gandhi te geven, Een probleem dus! Munna bhai wilt zijn geliefde niet verliezen en doet er alles voor om een goede lezing te geven.

Tijdens het voorbereiden ontmoet onze Munna bhai een denkbeeldige Mahatma Gandhi, die hem helpt. Dat doet de crimineel beseffen dat niet alles met wapens hoeft te worden beslist.

Lage Raho Munna BhaiOver het acteerwerk van de acteurs en actrices kan niet geklaagd worden, hun handelingen en uitdrukkingen waren goed te volgen en duidelijk. Het materiaal gebruik, decor en de kostuums paste precies bij deze film.

De muziek- en geluidseffecten waren een beetje 'saai' en het is dan ook jammer dat deze film geen hitnummer heeft. De verhaallijn is apart te noemen, het serieuze (Mahatma Gandhi) wordt op een komische- en luchtige manier naar voren gebracht. Erg origineel.

Behalve Munna bhai vertoont de film weinig tot geen overeenkomsten met haar voorganger Munna Bhai M.B.B.S. Deze film is niet het letterlijke vervolg van Munna Bhai M.B.B.S. Het heeft een totaal ander verhaal en ook een andere (gedeeltelijk) cast.

Madhewie Autar

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!