Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Recensie: Don E-mail
Don De romantische actiefilm Don uit de jaren 70, waarin Amitabh Bachchan de titelrol vertolkte was een groot succes. Dit zal regisseur Farhan Akhtar ook hebben gedacht. Farhan Akhtar heeft dan ook voor deze klassieker gekozen, omdat zijn vader Javed Akhtar, één van de tekstschrijvers was van dit meesterwerk. Vandaar de remake van deze film met o.a. megaster Shahrukh Khan, die de felbegeerde rol van maffiabaas Don op zich mag nemen.

De film Don vertoond veel overeenkomsten met de Amerikaanse 'James Bond' films. Zo zien we ook in deze film; mooie dames, snelle auto's en handige gadgets. Het verschil zit hem in het karakter van beide personen. James Bond wilt het kwaad bestrijden terwijl maffiabaas Don (Shahrukh Khan) juist het tegenovergestelde wilt.

De film
Don speelt zich grotendeels af in Europa en Azië Een maffiabende onder leiding van Singhania, wilt hun netwerk in de drugshandel over de bovengenoemde werelddelen vergroten. Singhania delegeert vanuit Kuala Lumpur, maar wat veel mensen niet weten is dat Singhania's trouwe luitenant Don alle zaken beheert.

Don Don is een meedogenloos persoon, die er alles aan doet om macht, roem en respect te kunnen afdwingen. Niets mag Don belemmeren in de taken die hij uitoefent. Zelfs als Kamini's (Kareena Kapoor) verloofde Ramesh de maffiabende wilt verlaten kent Don geen genade en vermoord hem. Kamini is op wraak uit en probeert samen met inspecteur Desilva (Boman Irani) Don in een val te lokken, maar dit pakt helaas anders uit.

Het leuke aan deze remake, is dat behalve de personages ook enkele liedjes in een nieuw jasje zijn gestoken (Ye Mera Dil, Kaike Paan en Main Hoon Don). Ook doen enkele kledingstukken denken aan de 'andere' Don. Sharukh Khan zet daarentegen een uitstekende prestatie neer als Don. Amitabh Bachan of Sharukh Khan? Ga naar één van de voorstellingen en bepaal het zelf?

Ashna Kheda

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!