Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow Profiel: Kajol
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Profiel: Kajol E-mail
ImageKajol Devgan - Mukherjee werd geboren op 5 augustus 1975. Acteren kreeg zij met de paplepel ingegoten. Haar moeder Tanuja was namelijk een bekende actrice in de Indiase Filmindustrie en haar vader Shomu Mukherjee was een bekende Film director. Het stond dus al voor Kajol's geboorte vast, dat zij ook in de Indiase Filmindustrie terecht zou komen.

Op zestienjarige leeftijd maakte Kajol haar debuut op het witte doek. Haar eerste film 'Bekhudi' (1992) flopte echter. Een jaar later speelde ze samen met Shah Rukh Khan en Shilpa Shetty de hoofdrol in de film 'Baazigar'.

Haar eerste grote megahit scoorde ze in 1995. Ze speelde samen met tegenspeler Shah Rukh Khan de hoofdrol in de film 'Dilwale Dulhaniya Le Jayenge'. Voor deze film ontving ze haar eerste Filmfare Award voor Best Actress.

Kajol is de eerste actrice die in 1998 de Filmfare Best Villain Award in ontvangst mocht nemen voor haar rol in de film 'Gupt': The Hidden Truth.

Overige awards die ze in ontvangst mocht nemen zijn:

- 1998,Zee Cine Award Best Actor in a Negative Role, Gupt: The Hidden Truth

- 1998,Star Screen Award Best Actress, Dushman

- 1999, Aashirwad Award Best Actress Award, Kuch Kuch Hota Hai

- 1999,Bollywood Awards Best Actress Award, Kuch Kuch Hota Hai

- 1999,Sansui Viewers Choice Awards Best Actress Award, Kuch Kuch Hota

- 2002, 5th Annual Rajiv Ghandi Award , Excellence in active field

- 2002,Star Screen Award Jodi No. 1, with co-star Shahrukh Khan for the film Kabhi Khushi Kahbi Gham

Image Op 24 februari 1999 trad Kajol samen met haar verloofde en tevens acteur Ajay Devgan in het huwelijksbootje. De twee hebben samen in de volgende films gespeelt:

- Pyar To Hona Hi Tha (1998)
- Dil Kya Kare (1999)
- Raju Chacha (2000)

Er gingen een aantal geruchten dat Ajay Devgan nooit naar films van zijn vrouw kijkt. Zelfs megahit 'Dilwale Dulhaniya Le Jayenge' heeft hij niet gezien terwijl ze toen al een relatie met elkaar hadden. Volgens geruchten heeft Ajay heel veel moeite met de hechte band die Kajol en Shahrukh Khan met elkaar hebben en hij heeft het vaak 'te druk'.

In april 2003 beviel Kajol van haar eerste kindje: Nysa. Ze besloot haar filmcarriëre op een laag pitje te zetten zodat ze kon genieten van haar moedersschap.

Na een break van vijf jaar maakte ze haar comeback in de film 'Fanaa'. In deze film vertolkt ze de rol van Zooni Ali Beg. Zooni is een blind meisje die geen angst kent. Totdat ze reisleider Rehan Qadri (Amir Khan) ontmoet. Hij wordt verliefd op Zooni en toont haar hoe angstig liefde kan zijn. Rehan blijkt ook een aantal dingen verborgen te houden wat Zooni's leven niet alleen kan veranderen maar ook vernietigen.

Op dit moment is heeft Kajol 29 films op haar naam geschreven en op dit moment is ze als ?special apperance? te bewonderen in de film Khabi Alvida Na Kehna.

We wachten met spanning op haar nieuwe films.

Ashna Kheda

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!