Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Indiase stewardessen te dik
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Indiase stewardessen te dik E-mail
ImageVia de dikwijls interessante BBC Worldservice lijdt India aan een slankheidshype. Onder de middle en upper class dan wel te verstaan. Want het merendeel van de Indiase bevolking heeft dit luxeprobleem uiteraard niet, integendeel. Niettemin schieten de fitness centra als paddestoelen uit de grond en gaan de vervette rijken wanhopig op dieet. De idiote associatie is dat men liever zou willen zien dat men naar India gaat om zich vol te vreten met cultuur en spiritualiteit. Want in dat opzicht raakt het neokolonialistische Westen zo langzamerhand verontrustend ondervoed.
Het personeel van Indian Airlines gaat normaliter gekleed in traditionele sari waarbij. De vrouwen die Indian Airlines aanklaagden vermoeden dat hun werkgever de oudere stewardessen in wil ruilen voor jongere. Een van de stewardessen werkt al 25 jaar voor de maatschappij en werd op non-actief gesteld, terwijl ze maar twee kilo boven de gewichtslimiet zat.

Indian Airlines voerde vorig jaar een gewichtslimiet in voor zijn vliegend personeel. De stewardessen vinden die maatregel een 'belediging van hun vrouwelijkheid'. De Indiase luchtvaartindustrie maakt de laatste jaren een flinke groei door. Nieuwe private spelers gaan de concurrentie aan door glamour te bieden. Daarvoor huren ze jonge, slanke stewardessen in die vaak gekleed gaan in korte rokjes en hoge hakken.

De stewardessen bij de Indian Airlines daarentegen zijn van een hogere leeftijd en gaan gebukt onder hun overgewicht. Zij moeten conform het BBC concept naar de sportschool voor ze weer aan het werk mogen. Dat vindt zelfs de Indiase rechtbank naar aanleiding van een rechtszaak die een groep stewardessen tegen de luchtvaartmaatschappij had aangespannen. Deze kudde vliegende dikkerdjes werd te omvangrijk gevonden en daarom op non-actief gesteld . Het hof In New Delhi stelde de staatsluchtvaartmaatschappij in het gelijk, omdat het bedrijf om veiligheidsredenen en concurrentiemotieven belang heeft bij slank cabinepersoneel. De (vrouwelijke) rechter in Delhi wees dat bezwaar af: "Ik begrijp niet waarom het oneerlijk, onredelijk en beledigend is om vrouwen te vragen hun gewicht onder controle te houden." Ook stelde ze dat de veiligheid van de passagiers afhangt van de fitheid van het personeel.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!