Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow Profiel: Celina
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Profiel: Celina E-mail
ImageCelina Jiya Jaitley is haar volledige naam. Net als vele andere actrices heeft ook zij eerst de Miss India verkiezing gewonnen alvorens zij actrice werd. Celina staat bekend om haar mooie ogen en de schattige kuiltjes in haar wangen. Ook heeft ze van alle actrices bijna het langste haar. Celina betekent, letterlijk vertaald: Godin van de maan.

 

'Chinky', zoals ze genoemd wordt, is geboren op 9 juni 1981 in Kabul, Afghanistan. Ze is echter opgegroeid in Kolkatta, India. Haar vader is Punjabi en zat in het Indiase leger. Haar moeder is Afghaanse en kinderpsycholoog van beroep, ooit model geweest in Lucknow. Ze heeft één broer die ook in het Indiase leger zit, de vijf generatie lange familietraditie opvolgend. Ook Celina wilde als kind het leger in; of als piloot, og als dokter.

Doordat haar vader in het leger zat en steeds werd overgeplaatst, moest het gezin steeds verhuizen. Hierdoor heeft Celina een paar keer van school moeten veranderen. In totaal heeft ze, tot haar examen op de kostschool, op dertien verschillende scholen gezeten, verspreid over heel India. Daarna ging ze naar de middelbare school en behaalde een diploma in de commerciële richting. Ze kreeg een baan in een telefoonmaatschappij in Kolkatta, waar ze meedeed aan een lokale beauty contest. Hoewel ze alleen meedeed uit nieuwsgierigheid, werd ze tot ieders verbazing de nummer één. Ze stuurde na de verkiezing haar foto?s voor de Miss India verkiezing. Ook hier won ze de hoogste titel samen met bijna alle andere beschikbare titels zoals de award voor Beste Kleding, voor de Miss Margo Beautiful Skin, voor de IndiaTimes surfer's choice en voor MTV?s most wanted. Hierna deed ze in 2001 ook nog mee met de Miss Universe verkiezing waar ze uit 83 contestanten de vierde runner up werd.

Image Door haar participatie aan missverkiezingen heeft Celina heel wat modellenwerk gedaan. Hierna kreeg ze haar eerste filmrol aangeboden in de film 'Janasheen' (2003), met Fardeen Khan. De film flopte helaas en ook haar tweede film 'Khel' (2003) werd geen hit. Ook de films waarin ze daarna heeft gespeeld zijn geen hit worden. Celina is er echter van overtuigd dat ze het ooit zal maken in de Indiase Cinema. Voor dit jaar staan er nog twee films op het programma 'Yahan Ke Hum Sikandar' met onder andere Aftab Shivdasani, Sunil Shetty en Ashmit Patel en de film 'Apna Sapna Money Money' met onder andere Ritesh Deshmukh, Riya Sen en Koena Mitra.

Celina is zo'n beetje een meisje van alles. Hoewel ze geen dokter heeft kunnen worden, is ze er nog steeds in geinteresseerd. Ze houdt ervan om medische thrillers te lezen. Verder voelt ze zich aangetrokken tot oude bungalows, omdat ze daarin naar eigen zeggen het verhaal van de inwoners kan zien. Celina wilt ook heel graag met de Verenigde Naties werken als het om dingen gaat als gezondheid en kinderen. Zo heeft ze na de aardbeving in Gujarat persoonlijk chocola uitgedeeld aan kinderslachtoffers die in een ziekenhuis in Mumbai werden behandeld. Maar Celina heeft ook een technische kant. Op de middelbare school heeft ze enkele computercursussen gedaan en daarin zelfs een diploma gehaald. Haar hobby?s zijn surfen op het net, lezen, tekenen en muziek luisteren.

Terug naar de Indiase Cinema. Celina?s grote idool is Amitabh Bachchan en dan vooral om zijn lengte, zijn stem en zijn eerlijke ogen. Verder vind ze dat ze met Fardeen Khan iets speciaals heeft op het witte doek. Celina heeft nog geen film gemaakt met Hrithik Roshan, maar denkt dat ze samen een goed koppel kunnen vormen, vanwege bepaalde lichamelijke eigenschappen, zoals hun lengte en hun lichte ogen. Als Celina in een remake mocht spelen, dan zou ze graag de rol willen van Meena Kumari in 'Pakeezah' (1971), van Waheeda Rehman in 'Chaudhvin Ka Chand' (1960) of de rol van Rekha in 'Umrao Jaan' (1981).


Rashna Doerga

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!